Vierde overwinning op rij voor MZC’11

De tweede confrontatie van dit seizoen tussen MZC’11 en ’s Heer Arendskerke werd vandaag gespeeld op Sportpark Den Hogen Blok in Zierikzee. De eerste wedstrijd van dit seizoen eindigde in een 8-0 overwinning voor MZC.

MZC ging voortvarend van start. In de 4e minuut van de wedstrijd een corner vanaf rechts. De bal werd nog verwerkt door de verdediging van ’s Heer Arendskerke, maar Ramon Janson stond iets buiten de 16 meter precies op de juiste plaats. Op zijn harde schot richting de rechterbovenhoek had de keeper geen antwoord en zo kwam MZC’11 een vroege 1-0 voorsprong. Drie minuten later wederom een corner vanaf dezelfde kant. Deze keer werd gekozen voor een korte variant. Luuk van Vossen bracht de bal opnieuw in en met een rake kopbal zette Kyle van Tiggelhoven de 2-0 op het scorebord.

In de 15e minuut kwam MZC op 3-0. Een diepe bal over de verdediging van Jesse Kalwij werd door de doorgelopen Luuk van Vossen over de keeper gespeeld, waardoor MZC al binnen 15 minuten op een ruime voorsprong stond.

MZC probeerde de voorsprong verder uit te bouwen, maar in de 37e minuut scoorde ’s Heer Arendskerke de 3-1. Dat was ook de stand waarmee de spelers de kleedkamers opzochten.

Na de rust een onrustig en slordig MZC. De tweede bal werd door MZC niet gewonnen en er waren veel blessure behandelingen. Ook waren er wat kansjes voor ’s Heer Arendskerke, maar tot scoren kwam de ploeg van Kees Westerweele niet.

MZC scoorde wel. In de 65e minuut was het Sander Backx die de 4-1 scoorde nadat hij de bal in de diepte kreeg aangespeeld. Twee minuten later dacht Sander zijn 2e van de middag te scoren, maar deze goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.
’s Heer Arendskerke bleef het proberen en vlak na de 4-1 was er een grote kans voor ’s Heer Arendskerke, maar via de paal belandde de bal in de handen van keeper Thijs Rombouts.

In de 85e minuut dan toch het tweede doelpunt van de middag voor Sander Backx. Wederom een diepe bal, dit keer van Jesse van Vlies, waardoor Sander de 5-1 kon scoren. Vlak voor tijd leek ’s Heer Arendskerke op 5-2 te komen toen een speler van ’s Heer Arendskerke alleen op de keeper van MZC afging, maar zijn inzet ging naast.

Na wat blessuretijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en bleven de drie punten op Den Hogen Blok. Door de resultaten op de andere velden staat MZC’11 nu 4e met 37 punten. Evenveel punten als de nummer 3 (Yerseke), 4 punten achter NSVV dat tweede staat en 6 punten achter de koploper Oostkapelle/Domburg.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen FC Axel op het programma.

4e – 1-0 Ramon Janson
7e – 2-0 Kyle van Tiggelhoven
15e – 3-0 Luuk van Vossen
37e – 3-1
65e – 4-1 Sander Backx
85e – 5-1 Sander Backx

Opstelling MZC’11: Thijs Rombouts, Kyle van Tiggelhoven, Jesse van der Linden, Roemer Bij de Vaate, Rick Ganzeman (76e Coen Dalebout), Jesse Kalwij (76e Micca Bouwman), Jesse van Vlies, Luuk van Vossen, Ramon Janson, Sander Backx, Jaimy Matthews (68e Jesper Kriens)

Foto: Eerste doelpunt MZC’11