Een moeilijk middag in Axel voor MZC’11, maar wel 3 punten.

Er zijn van die middagen dat je een wedstrijd zit te kijken en denkt “hoe maak ik hier een verslag van?” Zo’n middag was het vandaag bij de wedstrijd tussen FC Axel en MZC’11 die gespeeld werd in Zeeuws-Vlaanderen.

Gebeurde er dan helemaal niks wat het vermelden waard was? Zo erg was het ook niet, maar de momenten waren zeer spaarzaam. Een schot van MZC met een redding van de keeper van Axel, een kopbal (in buitenspelpositie) van Axel die overging en een moment waarbij Thijs Rombouts (de keeper van MZC) de spits van Axel uitkapte en de bal in de voeten van een Axel speler schoot en goed redde op de daarop volgende inzet.

Een niet al te beste eerste helft van beide ploegen resulteerde in een 0-0 ruststand. Dan moest het maar in de tweede helft gebeuren.

MZC ging in de tweede helft wel iets beter spelen, maar echte kansen kwamen er niet. Pas in de 67e minuut een grote kans, maar deze kans was wel voor Axel in plaats van MZC. Twee keer redde Thijs Rombouts, die de laatste weken toch al belangrijk is voor de ploeg uit Zierikzee, op een inzet van Axel.

Na de kans van Axel besloot trainer Adriaan Nieuwenhuijse voor de eerste keer te wisselen. Jesse van Vlies en Jesper Kriens verlieten het veld en Rody Vermue (weer terug van een schouderblessure) en Robbie Dekker (speler van MZC’11 JO19-1) kwamen binnen de lijnen. Daardoor werd het één en ander omgezet met een andere bezetting op het middenveld en in de spits. Vanaf dat moment werd het middenveld meer in het spel betrokken en werd minder vaak de lange bal gespeeld.

In de 74e minuut konden de meegereisde supporters dan eindelijk juichen. Luuk van Vossen kreeg de bal op de rand van de 16 meter. Met een aantal bewegingen speelde hij zichzelf vrij en schoot de bal richting de linkerbenedenhoek. De keeper schatte de bal niet goed in en zo kwam MZC op een 0-1 voorsprong.

MZC probeerde de voorsprong wel verder uit te breiden en Axel probeerde de gelijkmaker te scoren, maar echt hoogstaand voetbal werd er niet gespeeld. Vijf minuten voor tijd dan toch nog een hachelijk moment voor de goal van MZC, maar de inzet van Axel ging naast.

Na een aantal minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en gingen de 3 punten mee in de bus richting Zierikzee. Geen goede wedstrijd, maar 3 punten zijn 3 punten.

Volgende week de wedstrijd tegen Serooskerke. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Noordhout in Serooskerke.

’74- 0-1 – Luuk van Vossen

Opstelling MZC’11:
Thijs Rombouts, Coen Dalebout, Jesse van der Linden, Roemer Bij de Vaate, Rick Ganzeman, Jesse van Vlies (67. Rody Vermue), Micca Bouwman, Ramon Janson, Jesper Kriens (67. Robbie Dekker), Luuk van Vossen, Jaimy Matthews (86. Christon Ainabe)