KNVB PODCAST – De jeugd heeft de toekomst

Met trots lanceert de KNVB een nieuwe podcastserie, ‘De jeugd heeft de toekomst’. Een podcast over het jeugdvoetbal, gepresenteerd door Pjotr van der Marel. Samen met zijn sidekick en gasten duikt Pjotr iedere twee weken de wondere wereld van het jeugdvoetbal in. De podcast is er voor iedereen, van Hoofden Opleiding en trainers tot ouders, die geïnteresseerd is in de ontwikkelingen in het jeugdvoetbal en de toekomst ervan.

S1A1 – Gelijke kansen en gemengd voetbal moeten de norm zijn
In de allereerste aflevering gaan Pjotr van der Marel, sidekick Nick Veenbrink en tafelgasten Arnold Bruggink en Leonne Stentler verder in op gelijke kansen en gemengd voetbal.

Waarom zou het van belang zijn om gelijke kansen en gemengd voetbal te bieden aan onze pupillen? Is het logisch dat we meiden en jongens scheiden op basis van geslacht bij het indelen van teams? Is het goed dat er teams zijn die meer faciliteiten, meer trainingsuren en betere trainers krijgen ten opzichte van anderen?

Het indelen van teams en het selecteren van jeugdvoetballers komt ieder seizoen terug, want om wedstrijden te kunnen spelen heb je een team nodig. In de praktijk kan dit op verschillende manieren tot stand komen, naast de traditionele wijze zoals we deze kennen. Beluister in aflevering 1 of dit nog steeds de enige en meest logische manier is, welke alternatieven er zijn en wat de gevolgen hiervan voor de jeugdspelers zijn.

https://www.knvb.nl/info/66010/s1a1-gelijke-kansen-en-gemengd-voetbal-moeten-de-norm-zijn