KNVB introduceert 7×7 voetbal voor 18 jaar en ouder bij de mannen

Vanaf het seizoen ‘22/’23 start de KNVB met het aanbieden van 7×7 Voetbal voor de leeftijdscategorie 18+ mannen. Deze leeftijdscategorie, die geldt voor 18 tot en met 34 jaar, wordt toegevoegd aan de al bestaande leeftijdscategorieën 35+ en 45+.

Het steeds populairder wordende 7×7 Voetbal is het ideale aanbod voor voetballers om toch te blijven voetballen met hun eigen vrienden. Het doel van 7×7 Voetbal 18+ is dan ook het behouden van de voetballers in de leeftijdscategorie 18-34 en de uitstroom bij het bestaande 11×11 tegen te gaan.

Met het verbreden van het aanbod 7×7 Voetbal biedt de KNVB verenigingen de mogelijkheid om senioren voetballers langer te behouden. Met name in de doelgroep 18-34 is de uitstroom van voetballers hoog. Teams vallen uit elkaar, omdat het huidige aanbod niet meer past in het leven van de voetballer.

Meer informatie op de site van de KNVB https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/7×7-voetbal/66019/knvb-introduceert-7×7-voetbal-voor-18-jaar-en-ouder-bij-de