Dhr. Nico Timmerman, erelid MZC’11, overleden

Nico Timmerman, 43 jaar lang secretaris van VV Zierikzee, is op 88-jarige leeftijd overleden. Hij was al enige tijd ziek.

Met het overlijden van Nico Timmerman verdwijnt een ‘monument’ voor de voetbalvereniging. Naast ruim vier decennia de functie van secretaris te hebben bekleed, was hij twee jaar penningmeester in het bestuur van Zierikzee, was hij vijftien jaar jeugdleider, zat hij tien jaar in de totocommissie en is hij één van de vijf ereleden van de club. Toon van Tiggelhoven, oud-voorzitter van Zierikzee: ,,Nico was een gouden vent voor de vereniging, maar trad niet graag op de voorgrond. Wat hij deed, deed hij altijd goed.”
Voor al zijn verdiensten voor de voetbalclub werd Nico, naast het predicaat erelid MZC’11, tweemaal groots onderscheiden: als Ridder in de Orde van Oranje Nassau en benoemde tot Lid van Verdienste van de KNVB (de hoogste onderscheiding voor vrijwilligers binnen de voetbalbond). Aan de KNVB-speld hechtte hij meer waardering dan de koninklijke onderscheiding.