Reacties op de nieuwe coronamaatregelen

Vanavond (dinsdag 25 januari 2022) heeft het kabinet de nieuwe coronamaatregelen bekendgemaakt. Hieronder de reacties van de KNVB hierop met het oog op het amateurvoetbal, betaald voetbal en het EK Futsal:

“Na twee afgebroken seizoenen ben ik oprecht opgelucht dat we de competities mogen hervatten, want voor het amateurvoetbal is de competitie de levensader. De competitie is wat alle 1,2 miljoen voetballers maar ook alle vrijwilligers en bezoekers van de verenigingen onderling verbindt. Met 2.900 verenigingen en 1,2 miljoen leden is het amateurvoetbal het grootste fysieke sociale netwerk van Nederland en het verenigingsleven komt met deze stap weer op gang. Het draagt fors bij aan de fysieke en geestelijke gezondheid van een grote groep mensen. We zijn dus heel blij voor alle voetballers en voetballiefhebbers. In aanloop naar de persconferentie waren we al bezig met alle mogelijke scenario’s, wij komen morgenochtend met concrete informatie over het vervolg van het seizoen.” – Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB.

“Vanavond hebben we het besluit van het kabinet vernomen dat voetbalstadions slechts voor 1/3 mogen worden gevuld met publiek en dat het eerstvolgende meetmoment pas over drie weken is. Dit besluit is slecht gevallen bij de clubs. Morgenochtend gaan we het bespreken met de clubs en de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie.” – Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal KNVB.

“Het EK Futsal in Nederland is tot nu toe een fantastisch evenement en we zijn blij dat we voor het restant toeschouwers mogen toelaten. Met de beschikbare zitplaatsen hadden we de Ziggo Dome en MartiniPlaza graag voller gezien dan de nu vastgestelde 1.250 bezoekers, maar we gaan er het beste van maken. De aanmoedigingen nemen in elk geval met 100% toe. Voor de wedstrijden van vrijdag aanstaande (o.a. Nederland – Servië) tot en met de finale op 6 februari gaat de kaartverkoop morgen van start. Fans die al eerder in het bezit waren van tickets krijgen hierbij voorrang. Morgen openen we de deuren voor een groep kinderen uit het legacy programma van het EK Futsal.” – Gijs de Jong, toernooidirecteur UEFA Futsal EURO.

Zie voor meer informatie hierover: knvb.nl/futsaleuro

Bron: KNVB