MZC zet in op duurzaamheid met nieuwe veldverlichting

Momenteel wordt de bestaande verlichting op ons sportpark vervangen door LED-verlichting. Hiervoor is Oostendorp Nederland aangetrokken om een zo duurzaam en zuinig mogelijk verlichtingsplan te realiseren. Vanwege de hoge lichtopbrengst bij een laag vermogen is LED energiezuiniger dan conventionele verlichting. Bovendien kan LED-verlichting uitgezet worden als een veld even niet bespeeld wordt – er is namelijk geen afkoel- en opwarmtijd nodig. Daarnaast gaat LED-verlichting langer mee dan conventionele verlichting en is dus goed voor de portemonnee en voor het milieu. De investering die MZC heeft moeten doen voor de LED-verlichting wordt deels gefinancierd door gebruik te maken van een subsidie-regeling.

Over Oostendorp
Oostendorp Nederland levert, installeert en onderhoudt sinds jaar en dag LED-verlichting voor vele voetbalvelden, conform de aanbevelingen van de KNVB, NOC*NSF en NSVV. De lichtinstallaties van Oostendorp zijn er voor amateur of professionele voetbalverenigingen en recreatieve doeleinden. Zo heeft Oostendorp het voetbalveld van de Amsterdam Arena van nieuwe LED-verlichting voorzien in samenwerking met Philips/Signify. Ook onderhouden zij de lichtinstallaties van diverse topclubs uit de Nederlandse Eredivisie. Er worden forse energiebesparingen gerealiseerd met LED-verlichting. En het belangrijkste: de lichtinstallaties verlichten het talent van duizenden enthousiaste voetbalspelers!