Dhr. Diet den Boer overleden, condoleance op sportpark

Afgelopen donderdag overleed Diet den Boer. Hij mocht 70 jaar worden. Komende donderdag (20 januari) is er gelegenheid de familie te ontmoeten op Sportpark Den Hogen Blok, dit kan tussen 12.30 en 15.00 uur. Eerder die dag wordt er door de familie in besloten kring afscheid genomen van hem.

Diet begon zijn sportieve carrière op 8 jarige leeftijd met het volgen van judolessen bij de heer Peters in de Graanbeurs aan de Lange Nobelstraat . Al snel werd duidelijk dat hij over talenten beschikte wat in de jaren die daarop volgden tot uitdrukking kwam in het behalen van de bruine band.
Naast het volgen van de judolessen was hij ook samen met zijn oudere broer Wijnand veelal op voetbalveldjes te vinden in de Zuidhoek en in de wijk Malta waar ze samen de fijne kneepjes van het voetbal eigen maakten.

Op zijn 18e jaar werd hij lid van voetbalvereniging MEVO. Hij begon in de A-junioren maar werd al snel, vanwege zijn kwaliteiten, overgeheveld naar het 1e elftal van de v.v. MEVO. Jarenlang was hij een vaste waarde in dit team. Vanwege zijn kwaliteiten haalde hij zelfs het Zeeuwse elftal waarin hij meerdere malen in de basis verscheen. Vanwege knieproblemen moest hij echter stoppen met voetballen.

Stil zitten zat niet in zijn aard en dus ging hij samen met Henk Tromper aan de slag als jeugdtrainer bij de B-junioren en niet zonder succes. En na de fusie tussen v.v. MEVO en v.v. Zierikzee heeft Diet samen met Bill Hillebrand de B-junioren van MZC’11 nog enkele seizoenen getraind.

Ook zeker het vermelden waard zijn de vele uren arbeid die Diet samen met Hans Beijer in de realisatie van de MEVO kantine, thans secretariaat, heeft gestoken.

Na zijn trainerscarrière sloot Diet zich aan bij de facilitaire vrijwilligers van MZC ’11.
Iedere vrijdagmorgen allerlei klussen klaren om het sportpark in puike conditie te houden en dan eind van die morgen gezellig nog wat drinken in de kantine ter inleiding van het weekend.

Met het overlijden van Diet den Boer nemen wij als vereniging afscheid van een warme persoonlijkheid waar je altijd een beroep op kon doen. Iemand die veel voor onze club heeft betekend. Daar zijn wij hem zeer erkentelijk voor.

Wij wensen de nabestaanden veel troost en kracht toe om dit verdriet en gemis te verwerken.