Opleidingsvergoeding Tika besteed aan doeltjes

Iedere amateurvereniging is trots wanneer een speler, die bij de jeugd van de club voetbalt, naar een betaaldvoetbalorganisatie (BVO) gaat. Behalve dit fijne eergevoel, kan zo’n overgang in de toekomst nog een leuke bijdrage opleveren voor de club in de vorm van een opleidingsvergoeding.

De opleidingsvergoeding wordt eenmalig uitgekeerd. Als een speler een profcontract ondertekent, maakt elke club waar de speler op amateurbasis heeft gespeeld (naar rato) aanspraak hierop. Zo is dat vastgelegd in de reglementen van de KNVB.

MZC’11 ontving afgelopen jaar zo’n opleidingsvergoeding. Oud-speler Tika de Jonge werd in de zomer van 2020 namelijk gecontracteerd door FC Groningen. Tika verliet sv MZC’11 al op jonge leeftijd om te gaan voetballen bij de jeugd van Feyenoord. Vervolgens speelde Tika nog in de jeugd van JVOZ en NAC Breda, en maakte aan het begin van 2019 zijn debuut als jeugdinternational bij het Futureteam van Oranje onder-16.

Uit de ontvangen opleidingsvergoeding heeft de vereniging 4 nieuwe Trainingsdoeltjes gefinancierd. Tika heeft te kennen gegeven dit een mooie bestemming voor de vergoeding te vinden. Momenteel is Tika speler bij FC Groningen O21.