MZC’11 vol vertrouwen naar De Meeuwen in race om periodetitel

Na de ruime zege tegen ’s Heer Arendskerke twee weken geleden, reist MZC’11 zaterdag vol vertrouwen af naar De Meeuwen. Helaas zonder publiek, maar hopelijk komt het wel tot een feestje.

MZC’11 staat bovenaan in de eerste periode (18 punten uit 7 duels) en die betreffende periode gaat over acht wedstrijden. Dus als er bij de wedstrijd tegen De Meeuwen geen punten verspilt worden kan het een prachtig weekend worden voor de “red army”, zoals de voormalig wit-zwarten door hun aanhang zijn omgedoopt. Afgaande op de geboekte resultaten zal MZC’11 zaterdag de bovenliggende partij zijn en moet het De Meeuwen kunnen bedwingen. Echter… bij een eventueel gelijkspel, of een nederlaag, is MZC’11 afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd VVGZ – ’s Heer Arendskerke en is het niet ondenkelijk dat VVGZ met de titel aan de haal gaat. Alertheid geboden dus bij de MZC’11 spelers en scherp tot het laatste fluitsignaal, dan moet het lukken!

Wat is een periode titel?
Er wordt een aantal keren per seizoen om een periodetitel gespeeld. Vooraf wordt bepaald om de hoeveel wedstrijden een periodetitel wordt uitgereikt. Het team dat in die wedstrijden het best presteert ontvangt een periodetitel en komt in de nacompetitie uit om te kunnen promoveren.

https://www.knvb.nl/downloads/sites/bestand/knvb/26369/promotie-degradatieregeling-2021-2022-senioren-zuid-1