KNVB Corona nieuwsupdate 1 seizoen 2021/’22 – verdere versoepelingen vanaf 25 september

Vanuit de KNVB mochten we vandaag, in verband met de aankomende versoepelingen, een corona nieuwsupdate ontvangen. Hierbij de belangrijkste onderdelen uit de nieuwsbrief:

We zijn het seizoen goed begonnen met twee weekenden vol bekervoetbal. Gelukkig zagen we de afgelopen weken heel weinig afgelastingen in verband met corona. Wat ons betreft staan alle seinen op groen voor een heerlijk voetbalseizoen. Ook klonken er dinsdagavond positieve geluiden vanuit het demissionair kabinet. Vanaf zaterdag 25 september hoeven Nederlanders geen 1,5 meter afstand meer te houden. Dat betekent dat er geen beperkingen meer gelden voor voetballers op, en supporters langs de velden en in de sporthallen. Wel moeten bezoekers vanaf 13 jaar met ingang van 25 september een coronatoegangsbewijs tonen voor toegang tot sportkantines.

Geen beperkingen voor voetballers en publiek langs de velden
Trainen en voetballen zonder beperkingen kon gelukkig al een tijdje, maar vanaf 25 september kunnen ook supporters weer zonder beperkingen langs de lijn staan. Tot nu toe gold dat er 1,5 meter afstand gehouden moest worden. Dat is straks niet meer nodig. Ook gelden er geen maximum aantallen voor het bezoeken van wedstrijden. Op 25 september start voor bijna alle voetballers het competitievoetbal. We kijken er enorm naar uit dit te beleven zoals we dat het liefst doen: met supporters langs de lijn en op de tribunes!

Coronatoegangsbewijs voor kantines
Sportkantines vallen onder regelingen zoals die gelden voor de horeca. Afstand houden hoeft niet meer vanaf 25 september en ook geldt er dan geen maximum aantal bezoekers meer. Kantines kunnen dus weer volledig open. Bezoekers vanaf 13 jaar moeten wel een coronatoegangsbewijs tonen. We realiseren ons dat dit de nodige vragen oproept, bijvoorbeeld als het gaat om handhaving en controle. Samen met NOC*NSF gaan we de komende tijd werken aan antwoorden op de verschillende vragen die leven, aangepaste protocollen, tips en goede voorbeelden. Gelukkig hebben we eerder deze coronacrisis gezien dat het verenigingsleven zeer vindingrijk is en gezamenlijk komt tot pragmatische oplossingen. We gaan ervan uit dat we ook nu een modus gaan vinden om goed om te gaan met de huidige situatie.

Opleidingen en cursussen
Alle KNVB-opleidingen en -cursussen gaan dit seizoen weer van start. We zijn er blij mee na een seizoen van stilstand weer vooruitgang te kunnen boeken. Te beginnen met het wegwerken van achterstanden, maar ook met het starten van nieuwe opleidingen en cursussen. Zodat we trainers, scheidsrechters en bestuurders weer op kunnen leiden en zij zichzelf verder kunnen ontwikkelen.