Zorg voor een correcte (pas)foto op je spelerspas

Het is t/m 31 oktober 2021 mogelijk om als lid je pasfoto aanpassen in de voetbal.nl app. Dus heb je nog een oude jeugdfoto, moet deze vernieuwd worden of vind je dat je pasfoto in het algemeen vernieuwd mag worden dan is dit de gelegenheid.

Vanwege het officiële karakter van de foto is het toevoegen van een foto aan je profiel aan bepaalde voorwaarden verbonden. Het moet een herkenbare pasfoto zijn van jezelf. Geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen. Zorg voor een foto met voldoende contrast en neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen.

In de KNVB wedstrijdzaken app is je foto eveneens onderdeel van jouw profielgegevens. In de KNVB wedstrijdzaken app word je foto uitsluitend gebruikt ten behoeve van officiële doeleinden. Je foto wordt op de digitale (KNVB) pas gebruikt en in het digitaal wedstrijdformulier. In beide gevallen is de foto bedoeld om je te kunnen legitimeren als speler (bij een wedstrijd).

Bovendien is je foto beschikbaar in het teambeheer voor de teammanager van jouw team. Zonder pasfoto waar je op te herkennen bent op je digitale spelerspas, mag jij niet deelnemen aan een wedstrijd.

Als je nog geen foto hebt, dan kun je te allen tijde een foto aan je profiel toevoegen. Als je reeds een foto hebt, dan kun je alleen een (nieuwe) foto toevoegen in de periode dat de KNVB dit toestaat. Deze periode kan per seizoen verschillen, maar voor het seizoen 2021-2022 is het mogelijk om tot 1 november je foto te wijzigen. Op hoofdlijnen kunnen bestaande foto’s in de periode van 21 juni t/m 31 oktober gewijzigd worden.

Buiten deze periode kunnen wijzigingen van de foto uitsluitend door de KNVB plaatsvinden.

Van de spelers/speelsters die aankomend seizoen in de JO13 gaan voetballen zullen de meeste nog een foto aan hun profiel toe moeten voegen.

De verplichting tot het tonen van een geldige spelerspas geldt voor alle wedstrijden in het veldvoetbal in de volgende categorieën:

  • Mannen senioren
  • Vrouwen senioren
  • JO13/MO13 t/m JO19/MO19

Hoe gaat het wijzigen in zijn werk?
“Zodra je je pasfoto wilt wijzigen, ga je in de Voetbal.nl app naar ‘Instellingen’ en daar kies je voor ‘Mijn persoonsgegevens’. Klik vervolgens op je pasfoto zodat je een nieuwe kunt toevoegen. Zo simpel is het eigenlijk. Echt belangrijk is wel, besef dat de foto die je toevoegt in Voetbal.nl, ook daadwerkelijk je spelerspasfoto is voor je spelerspas. De scheidsrechter moet jou dus aan de hand van deze foto kunnen herkennen op het veld.” Het bestand van de foto moet van het formaat JPG, GIF of PNG zijn. Om de kwaliteit van de foto’s te behouden, wordt geadviseerd om te kiezen voor foto’s die kleiner zijn dan twee megapixel (1600×1200 px). Lukt het je niet zelf? Een teammanager (leider/trainer van je team) kan via de Wedstrijdzaken-app de foto’s van alle teamleden wijzigen. Tot 1 november kan ook de ledenadministrateur de foto’s wijzigen.