Mooie opbrengst eerste amateurvoetballoterij

Het afgelopen seizoen was zowel sportief als financieel erg lastig. Op verschillende manieren heeft de KNVB verenigingen proberen te ondersteunen in deze periode. Een voorbeeld hiervan was het faciliteren van de Amateurvoetballoterij.

Een nieuw initiatief dat samen met Lotify en met steun van de Nederlands Loterij is georganiseerd. Het doel: verenigingen faciliteren om op een laagdrempelige manier extra financiële middelen op te halen.

Met deze extra inkomsten kunnen verenigingen bijvoorbeeld nieuw trainingsmateriaal aanschaffen, het opknappen van de kantine (deels) financieren of een leuke activiteit voor leden of vrijwilligers organiseren. De loterij was zo opgezet dat alle verenigingen met minimale inspanning snel resultaat konden behalen. Deelname aan de loterij was volledig gratis voor alle veld- en zaalvoetbalverenigingen in Nederland.

Deelnemende verenigingen
Veel veld- en zaalvoetbalverenigingen hebben de loterij actief gedeeld met de achterban. Daarvan hebben 152 verenigingen een eigen actiepagina aangemaakt en 27 verenigingen eigen prijzen toegevoegd. In totaal zijn er voor 725 verenigingen loten gekocht.

Deze verenigingen ontvangen medio augustus de opbrengst van de loten direct op de rekening. Met deze opbrengst kunnen verenigingen in het nieuwe seizoen direct activiteiten organiseren of hun specifieke doel realiseren.

Opbrengst
Uiteindelijk heeft de Amateurvoetballoterij in totaal zo’n 62.000 euro euro opgeleverd voor het amateurvoetbal. De grootste opbrengst realiseerde SC Everstein, gevolgd door SV Nieuwkoop.

De hoofdprijs van 5.000 euro werd gewonnen door een lotkoper voor ASC Nieuwland. Hierdoor deelt deze vereniging automatisch mee in de feestvreugde, want ook zij ontvangen 5.000 euro.

Prijswinnaars
Alle winnaars hebben inmiddels een mail ontvangen omtrent hun gewonnen prijs. Deze prijs wordt in het nieuwe seizoen verzilverd in de vorm van onder andere bezoeken aan het Nederlands elftal en de KNVB Campus of de organisatie van een KNVB Voetbalfestival bij de vereniging naar keuze.

Bron: KNVB