Spelregelbewijs seizoen 2021/’22; Haal het nu!

Goede kennis van de spelregels draagt bij aan een sportiever spel. Om die reden heeft de KNVB tijdens het seizoen 2014/’15 het spelregelbewijs ingevoerd. Door het spelregelbewijs te halen zijn meer voetballers beter op de hoogte van de regels, begrijpen en accepteren zij waarom bepaalde beslissingen worden genomen en kunnen zij de regels ook beter toepassen tijdens het spel.

Voor spelers en speelsters geboren in het jaar 1998 t/m 2003 was het eerder al verplicht om het spelregelbewijs te halen. Dit seizoen zijn de leden geboren in het jaar 2004 aan de beurt om het spelregelbewijs te halen. Het is essentieel op tijd het spelregelbewijs te halen. Spelers krijgen een waarschuwing wanneer zij spelen zonder Spelregelbewijs terwijl ze dat wel hadden moeten hebben. De waarschuwing is in de vorm van een overtreding. Bij de zevende overtreding volgt er een straf en mag je vervolgens niet meer voetballen.

Je logt in met je KNVB account via de website van Voetbalmasterz. Heb je nog geen KNVB account? Via Voetbalmasterz kun je je registreren om een account aan te maken.

Let op! Het mailadres dat je gebruikt dient het mailadres te zijn dat in de ledenadministratie van de KNVB (= Sportlink) bekend is. Je kunt het e-mailadres bij de ledenadministratie van je vereniging laten aanpassen. Je kunt ook een mail sturen naar spelregelbewijs@knvb.nl Graag in de mail je naam, geboortedatum en het juiste e-mailadres vermelden.

KLIK HIER VOOR “VEELGESTELDE VRAGEN SPELREGELBEWIJS”