Club van het jaar verkiezing (12)

Helaas…geen landelijke titel “Club van het jaar”

Nadat vorige week bekend was geworden dat MZC’11 gemeente- en provinciewinnaar was geworden in de “Club van het jaar verkiezing” maakten we nog kans op de landelijke titel ‘Club van het Jaar 2021’. Via een online “pitch” moest hiervoor op maandag 31 mei de vakjury worden overtuigd waarom mzc’11 – Sportclub – Schouwen-Duiveland de titel ‘Club van het Jaar 2021’ verdient. Motivatie speelde bij dit gesprek een grote rol. De volgende vragen kwamen aan de orde:
• Geef een korte introductie van jullie club, wie zijn jullie?
• Hoe hebben jullie het afgelopen coronajaar beleefd?
• Welke uitdagingen hadden jullie en welke initiatieven hebben jullie opgezet?
• Terugkijkend naar het afgelopen jaar: waar blijkt de veerkracht van jullie club uit?
• Hoe hebben jullie je aan weten te passen aan de omstandigheden en wat maakt jullie club zo sterk?
• Waarom verdienen jullie de titel ‘Club van het Jaar 2021’?

(MZC-vertegenwoordigers Saskia en Vivian zitten klaar voor de “pitch”)

Dinsdag 1 juni hebben we vervolgens het juryrapport ontvangen. Helaas werd MZC’11 niet verkozen tot finalist ‘Club van het Jaar 2021’. “Een close call maar er waren 4 clubs die zich net iets meer hebben weten te onderscheiden in het afgelopen jaar dan de andere deelnemers. Maar wat hebben we genoten van jullie enthousiasme, veerkracht en daadkracht. De jury heeft met veel belangstelling en bewondering naar jullie verhaal geluisterd en heeft ons het volgende teruggegeven over jullie club:”

SV MZC ’11 is een club die in een periode dat er heel veel niet kon, vooral gekeken heeft naar wat er allemaal wel kon. De presentiegids is daar een mooi voorbeeld van. Met inachtneming van de Corona-maatregelen is deze “gewoon” tot stand gekomen. Er zijn veel initiatieven gelanceerd om de leden betrokken en actief te houden. De Corona Cup was zo’n groot succes, dat het ongetwijfeld (onder een andere naam) een vervolg gaat krijgen. De club is vooral op de eigen leden gericht en zorgt ervoor dat die tevreden en enthousiast zijn en blijven. We zijn benieuwd hoe jullie nog meer de maatschappelijke rol kunnen pakken gericht op niet-leden in de lokale omgeving.

De vier clubs die doorgaan naar de finale zijn:
• WDZ Simpelveld
• Sudosa Desto Sportclub
• SV Helios
• VV Zwaluwen

Geen landelijke titel dus. Maar vol trots zullen we zullen we een jaar lang de volgende titels dragen: