Niet alle MZC-teams deelnemer in Regiocup

Zoals iedereen ongetwijfeld heeft meegekregen zullen er vanaf zaterdag 5 juni aanstaande meerdere versoepelingen met betrekking tot het Coronavirus worden doorgevoerd. Jeugdwedstrijden in competitieverband voor personen tot en met 17 jaar zijn dan weer toegestaan. De KNVB heeft hierop besloten op dezelfde dag met de Regiocup voor de jeugd te starten. De mini-competitie zal vier speelzaterdagen omvatten, en daarmee duren tot eind juni.

Binnen onze vereniging zullen echter niet alle teams deel gaan nemen aan de Regiocup. Deelname aan de Regiocup is op vrijwillige basis, het is geen onderdeel van de reguliere competities die de KNVB doorgaans organiseert. De redenen om niet deel te nemen zijn divers. Soms betreft het de poule-indeling en daarmee gepaard gaande reisafstanden, maar er zijn ook enkele “oude” teams niet meer compleet omdat spelers en/of trainers gestopt zijn of in de speelperiode met vakantie zijn. Ook zijn er teams die het seizoen liever op een ander manier afsluiten of reeds hebben afgesloten.

We zien dat wij niet de enige zijn die deze keuze maakt. Ook andere verenigingen/teams besluiten de Regiocup te laten voor wat het is. Geen gemakkelijke keuze omdat we begrijpen dat iedereen staat te popelen om weer een “echte” voetbalwedstrijd te spelen. Er zal teleurstelling zijn, maar we hopen op begrip…Soms zijn er organisatorisch te veel uitdagingen.

Vanaf het moment dat de competitie werd stilgelegd heeft een grote groep vrijwilligers het mogelijk gemaakt dat er elke zaterdag op ons Sportpark gevoetbald kon worden. Onderlinge wedstrijdjes en toernooien, en twee weken terug nog een keepers-clinic. We zijn dan ook bijzonder trots op een ieder die dit voor onze jeugd mogelijk heeft gemaakt.

We wensen de teams die gaan meedoen aan de Regiocup veel plezier toe, en voor al onze teams (jeugd en senioren) hopen we dat seizoen 2021/2022 er één mag worden zonder lockdowns maar met competitiewedstrijden, publiek en open kantines!

Terugblik 25 mei 2019 MZC-NSVV (1-3)