Club van het jaar verkiezing (2)

SV MZC’11 is genomineerd voor de verkiezing “Club van het Jaar 2021”, en van 19 april tot 24 mei kan er gestemd worden. Uiteraard willen wij als club graag kans maken om winnaar te worden van onze gemeente, en misschien zelfs wel winnaar worden van de provincie. Of wat te denken van winnaar worden van heel Nederland…

Tijdens de stemperiode gaan we dus flink campagne voeren om onze achterban (sporters, supporters, ouders, sponsors, vrijwilligers en wie al niet meer) zo ver te krijgen om via clubvanhetjaar.nl hun stem uit te brengen.

Achtergrond van de verkiezing Club van het Jaar
Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen, welke samen het grootste sociale netwerk van ons land vormen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken. En waar talent opgeleid wordt. Samen bereik je meer dan alleen en dáárom is verenigen zo belangrijk.

Rabobank is vanaf haar oprichting nauw betrokken bij clubs en verenigingen. Dat komt omdat zij als coöperatie ook een soort vereniging of club is. Daarom heeft Rabobank samen met NOC*NSF, AD.nl, LKCA en Kunstbende het initiatief genomen om het fenomeen verenigen te vieren en te belonen. Dit jaar staat de veerkracht van de clubs centraal. We roepen alle clubs op om hun veerkracht zichtbaar te maken, anderen daarmee te inspireren en de waardering en erkenning te krijgen die ze verdienen.

De verkiezing Club van het Jaar is onderdeel van Rabo ClubSupport. Rabo ClubSupport biedt sport- en cultuurverenigingen kennis, een netwerk en financiële ondersteuning. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst.

Stemmen
Van 19 april tot 24 mei mag er gestemd worden.

Gemeente- en provinciewinnaars
Op 26 mei worden de gemeente- en provinciewinnaars bekend gemaakt. De gemeentewinnaars worden op basis van de meeste stemmen vastgesteld. Er zijn minimaal 50 stemmen nodig om in aanmerking te kunnen komen voor de titel van gemeentewinnaar. De jury kiest vervolgens per provincie uit de top 5 van gemeentewinnaars (op basis van het aantal stemmen) de provinciewinnaar.