Voorbereidingen voorjaarsreeks in volle gang

Hoewel de competities momenteel stilliggen in verband met de coronamaatregelen, wil de KNVB voorbereid zijn zodra er weer groen licht is om de competitie te mogen hervatten. Dit betekent dat de tijd is aangebroken om de wijzigingen voor de voorjaarsreeks door te geven.

JEUGDVOETBAL O13 T/M O19

De najaarscompetities van de Hoofdklassen worden in principe ‘gewoon’ uitgespeeld. Daarbij geldt dat deze competities worden hervat zodra dit weer mogelijk is. Op basis van de eindstanden van deze competities wordt bepaald welke teams zich al dan niet plaatsen voor de promotiepoules.

De najaarscompetities van de 1e klassen en lager worden als geëindigd beschouwd. Voor het vervolg geldt dat de teams vanaf januari 2021 worden opgenomen in een soort ’tussencompetitie’ om zodoende extra wedstrijden te spelen zodat bepaald kan worden wat de kwaliteit van een team is. Op basis van de resultaten van de gespeelde wedstrijden zal dan tenslotte een voorjaarsreeks worden samengesteld welke daarna wordt gespeeld.

Verdere informatie is opgenomen in de onderstaande bijlage.

Planning voorjaarsreeks 2021 district zuid I en II

4-FASENCOMPETITIES

Eerder is op de website van de KNVB een nieuwsbericht verschenen met informatie over de voorgenomen planning per district/steunpunt voor de rest van het seizoen. De 1e fase van de competities voor de leeftijdsgroepen O8 t/m O12 was net afgerond toen ook deze competities door de coronamaatregelen stilgelegd werden. Hierdoor kon de voorgenomen 2e fase niet van start gaan. De KNVB richt zich op een mogelijke hervatting van de competities vanaf 16 januari 2021.

Bron: KNVB