Gemis(t)

Voor het tweede voetbalweekend op rij was daar zaterdag het gemis van supporters langs de lijn. Want twee weken geleden werd het publiek buitenspel gezet door het kabinet, ze zouden 3 weken lang niet welkom zijn bij sportwedstrijden, dit om het toenemend aantal corona-besmettingen een halt proberen toe te roepen.
Vervelend voor de voetballers, jong en oud, waarvoor aanmoedigende toeschouwers enorm motiverend kunnen werken. Vervelend voor de fanatieke supporters en ouders die zo graag, op de tribune of langs de kant van het voetbalveld, bij dat geliefde spelletje komen kijken.
Een wedstrijd zonder publiek…dat is toch als bier zonder schuim, of pannenkoeken zonder stroop…
Petje af hoor, ouders, supporters, voetballiefhebbers! Ik geef het je te doen; wel wedstrijden maar niet mogen kijken, aanmoedigen, genieten. Het moeten doen met wedstrijdverslagen van de lokale media, of het (beknopte) verhaal van je te telg, terwijl je zo graag aanwezig had geweest.
Een uitwedstrijd zorgt voor een haast euforisch gevoel bij de rijdende ouders want dan ben je begeleiding, en wel welkom om de wedstrijd bij te wonen.
Wat zijn we blij met de gemaakte foto’s die verschijnen op de Facebook-pagina van MZC, want zo kun je er toch een beetje bij zijn. Ook de, door een liefhebber opgenomen, live-stream van de wedstrijd van het eerste elftal tegen Yerseke is door velen gewaardeerd.
Toekijken buiten de hekken van ons sportpark is helaas maar op een enkele plek mogelijk. Pech dus als je favoriete speler en/of team niet op het hoofdveld speelt en je er nog geen glimp van kan opvangen.
Met de aankondiging van een nieuwe persconferentie en scherpere maatregelen op komst vervliegt de hoop dat er snel weer publiek zal worden toegelaten. Laten we toch hopen dat we, binnen afzienbare tijd én met publiek, weer op en langs de velden kunnen staan. Desnoods in de zeikende regen, maar alles beter dan een voetbalweekend thuis op de bank…