Seizoenstart: fijn dat het weer kan!

Heerlijk, er worden weer wedstrijden gespeeld! Met zijn allen hebben we enorm uitgekeken naar het nieuwe seizoen. Het voetbal en het verenigingsleven zijn weer op gang gekomen nadat het maanden heeft stilgelegen. Wat fijn dat het weer kan!

Waren er de afgelopen weken al wel regelmatig wedstrijden, zoals oefenpartijen, de poulewedstrijden uit de bekercompetitie én het 4-fasevoetbal, afgelopen zaterdag werd ook in de reguliere competities afgetrapt en zijn alle MZC-teams weer op de voetbalvelden te vinden.

Het eerste elftal speelde de eerste competitiewedstrijd op het eigen sportpark tegen Arnemuiden. Traditiegetrouw konden de aanwezigen na afloop van deze eerste thuiswedstrijd van het seizoen genieten van overheerlijke mosselen die waren verzorgd door Neeltje Jans Mosselen. We hopen dat iedereen ervan genoten heeft.

Een bedankje aan het vierde elftal is op zijn plaats want dat schoot zaterdag te hulp bij de MZC scheidsrechters-gilde en hielp daarmee voorkomen dat enkele wedstrijden het zonder arbiter moesten stellen. Bedankt voor jullie inzet, mannen!!

We zijn nog in afwachting van het nieuwe wedstrijdshirt, maar hopen dit nu echt binnen afzienbare tijd te kunnen presenteren. Kledingleverancier Unito Sports zal bij de eerst komende thuiswedstrijd van het eerste elftal (3 oktober) aanwezig zijn met een verkoopkraam. Er is dan de mogelijkheid om kleding e.d. te kopen/bestellen.

Ook dit jaar vindt de ‘Week van de Scheidsrechter’ weer plaats. Een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. Zij maken het immers mede mogelijk dat zo veel sporters, en in ons geval voetballers, wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten. De Week van de Scheidsrechter is van 3 tot en met 11 oktober 2020. Hoe gaat jouw team de scheidsrechter bedanken voor zijn waardevolle inzet?

De behoefte om elkaar weer te zien en vrijuit te kunnen bewegen, op het voetbalveld en daaromheen, is groot. Echter is het eind van de corona-uitbraak nog niet in zicht. Tot dat moment zullen we rekening moeten blijven houden met de extra hygiënemaatregelen en de 1,5 meterregel rond de velden én in de kantine. Dat zal niet altijd gemakkelijk zijn en vraagt flexibiliteit en discipline van ons allemaal. Als we ons als spelers, vrijwilligers, ouders en supporters samen verantwoordelijk opstellen, de regels respecteren en elkaar ook aanspreken als dat nodig is, kunnen we de situatie op de vereniging beheersbaar en prettig houden en kunnen we ondanks alles weer een mooi seizoen beleven.

Laten we gaan voor een sportief voetbalseizoen waarbij we, meer dan voorgaande jaren, aandacht hebben voor elkaars gezondheid. Wij kijken al weer uit naar de volgende zaterdag!