KNVB nieuwsupdate 2

Vandaag verspreidde de KNVB de 2e nieuwsupdate (seizoen 2020/’21) omtrent het coronavirus en de gevolgen voor het amateurvoetbal. Graag delen we enkele delen uit de email met u.

Wat te doen bij een (vermoedelijke) besmetting?
Het afgelopen speelweekend zijn er vragen binnengekomen van verenigingen over de gevolgen van een (mogelijke) coronabesmetting binnen de club. Een enkele club neemt het zekere voor het onzekere en trekt bij een (vermoedelijke) besmetting één of meerdere teams voortijdig terug terwijl hiervoor niet altijd een geldige reden is. In de vorige nieuwsupdate gaven we aan welke richtlijnen te volgen bij het uitstellen van wedstrijden. De richtlijnen over hoe te handelen bij een (vermoedelijke) coronabesmetting op de club hebben we nu vertaald in een overzichtelijk stroomschema, bekijk het schema hier.

Volg deze stappen altijd bij de overweging om een wedstrijd uit te stellen. Communiceer dit schema ook naar je leden zodat ook zij hiervan op de hoogte zijn. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat de competities, ondanks alle omstandigheden, toch zo goed mogelijk gespeeld kunnen worden

Verlenging tijdelijke wet digitale ALV
De tijdelijke wet die het mogelijk maakt om de Algemene Ledenvergadering (ALV) digitaal te faciliteren is reeds verlengd tot 1 oktober. Het uitgangspunt hierbij is dat, zolang de coronasituatie niet verandert, deze wet telkens met een maand wordt verlengd. Houd de berichtgeving hierover dus goed in de gaten.

Uiteraard werd ook door de KNVB nogmaals benadrukt dat we ook de komende periode elkaar moeten blijven wijzen op elkaars verantwoordelijkheden en het naleven van de coronamaatregelen. En wees zij erop dat de steeds sneller oplopende besmettingscijfers een duidelijk signaal aan ons allen zijn dat we balanceren op een zeer dun koord.