Kaarten en uitsluitingen seizoen 2020/2021

Iedereen in het amateurvoetbal begint het seizoen 2020/’21 weer met nul gele kaarten, zowel in de beker als reguliere competitie. Wanneer iemand echter nog een uitsluiting van het vorige seizoen heeft staan, wordt deze meegenomen naar het komende voetbaljaar. Ondanks de rare periode die we achter de rug hebben met onder meer een onafgemaakte competitie, blijven de huidige reglementen gelden en worden uitsluitingen meegenomen naar het nieuwe seizoen.

Wanneer een uitsluiting is opgelopen in een competitie- of nacompetitiewedstrijd dan moet deze worden uitgezeten in de eerste competitiewedstrijd(en) van het nieuwe seizoen 2020/’21. Bij een uitsluiting in het bekertoernooi geldt deze voor de eerste bekerwedstrijd van het komende seizoen.

Mocht een team geen beker spelen, maar wel een speler hebben die hier nog een uitsluiting heeft staan, dan wordt deze meegenomen naar het eerstvolgende seizoen waarin de speler met het team wel is ingeschreven voor het bekertoernooi.

Reglementen uitsluitingen veranderd
Voor het nieuwe seizoen 2020/’21 zijn de reglementen met betrekking tot uitsluitingen wel veranderd. De uitsluitingen voortkomend uit overtredingen (waaronder de directe rode kaart), gelden met ingang van dit seizoen voor bindende wedstrijden in alle competities (competitie én beker). Uitsluitingen voortkomend uit waarschuwingen zoals 2x geel in één wedstrijd, de 5e/7e/9e enz. gele kaart in de competitie en de 2e /4e enz. gele kaart in de beker zijn gekoppeld aan de desbetreffende competitie (competitie óf beker).

Dus als je twee keer geel krijgt in een bekerwedstrijd, ben je automatisch de eerstvolgende bekerwedstrijd uitgesloten. Krijg je een directe rode kaart, geldt de daaruit voorvloeiende uitsluiting voor zowel beker- als competitiewedstrijden.

Bron: KNVB