Nieuws-update KNVB (8)

Donderdag 25 juni heeft de KNVB een korte nieuws-update aan de verenigingen verzonden, met betrekking tot het coronavirus en de gevolgen voor het voetbal. Hieronder enkele delen uit de betreffende email:

Een groot compliment aan iedereen! Dankzij ieders inspanningen zijn de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen mogelijk. Hiermee komt de start van het nieuwe voetbalseizoen een flinke stap dichterbij. Vanaf 1 juli vervallen de beperkingen op het veld om te voetballen voor alle categorieën én kunnen de clubs weer bezoekers en toeschouwers op hun accommodaties ontvangen. Globaal komt dit laatste erop neer dat heel veel weer mag mits men zich strikt blijft houden aan wat premier Mark Rutte de basisregels noemt, waaronder de 1,5 meter afstand houden, vaak de handen wassen, drukte vermijden en thuisblijven als je ziek bent.

Er is nog veel werk te verzetten. Niet op alle vragen kunnen wij nu al antwoord geven, maar we gaan de komende dagen alles uitzoeken. NOC*NSF zal spoedig de nieuwe protocollen voor sportverenigingen publiceren.

Start seizoen 2020/’21
Als gevolg van de aangekondigde besluiten van het kabinet kunnen we duidelijkheid geven over de start van de (beker)competitie. Vanwege de versnelde versoepeling van de maatregelen betekent dit voor de competities in het amateurvoetbal dat deze allemaal nagenoeg kunnen starten op de reguliere data in de speeldagenkalender. De komende dagen werken we aan een concrete uitwerking hiervan en komen we hierover met officiële berichtgeving.