Geboren in 2003? Behaal je spelregelbewijs!!

Zorg dat je speelgerechtigd bent als in september de wedstrijden weer van start gaan, en behaal nu je spelregelbewijs!

Vanwege de coronacrisis zullen er dit seizoen geen wedstrijden meer gespeeld worden. Heel spijtig, maar op dit moment een logisch besluit. Uiteraard kijken we allemaal uit naar betere tijden en hopen we straks weer wekelijks te genieten van het voetbalspel.

Voor spelers (m/v) die geboren zijn in 2003 is het naast stayathome-training een goed idee om aan de slag te gaan met het behalen van het spelregelbewijs. Want als na de zomervakantie de wedstrijden weer van start gaan, dan moeten spelers uit geboortejaar 2003 over dit bewijs beschikken om speelgerechtigd te zijn.

Hoe zit het ook alweer?

In het seizoen 2014/2015 heeft de KNVB het spelregelbewijs ingevoerd, één van de maatregelen uit het actieplan “Tegen geweld, voor sportiviteit”. Een spelregelbewijs maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in (én begrip voor) beslissingen van de scheidsrechter. Het kennen van de regels zorgt voor een sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels er ook nog eens voor zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen.

Voor spelers (man en vrouw), geboren in 2003, betekent dit dat zij voor seizoen 2020/2021 het spelregelbewijs in bezit moeten hebben. Het spelregelbewijs behaal je middels een toets, welke je op internet kunt maken, met daarin enkele vragen over de spelregels van het voetbal. Na een aantal levels met vragen die je moet doorlopen, komt er een eindtoets. Als je die behaalt heb je het Spelregelbewijs voor de rest van je leven in de pocket!!

Met een zee aan vrije tijd ivm “social distancing” is het een uitgelezen kans om het spelregelbewijs te halen. Ga naar www. voetbalmasterz.nl, activeer je account met de gegevens die je eerder reeds hebt ontvangen van de ledenadministratie en maak die toets. Het zou mooi zijn als iedereen voor aanvang van het seizoen zijn spelregelbewijs heeft behaald, want zonder loop je kans volgend seizoen niet te mogen spelen!

Heb je nog vragen, of wil je nogmaals je activatiecode ontvangen? Dat kan via ledenadministratie@mzc11.nl

PS ben je geboren in 2004 en wil je ook wel alvast je spelregelbewijs behalen? Dat kan ook, vraag even je gegevens op bij de ledenadministratie!