Winterstop, hoe hebben de teams gepresteerd

De winterstop is officieel van start gegaan, een mooi moment om de balans op te maken en te bekijken hoe de eerste helft van seizoen 2019/2020 voor de teams is verlopen.

Vandaag nemen we de dames en meisjesteams onder de loep.

Vrouwen 1

Stand Vrouwen 1

Een mooie 4e plaats op de ranglijst, en een ruime afstand in punten met nummer 5. Vrouwen 1 speelt een volledige competitie (elk team speelt tegen elk ander team in de competitie een thuis- en een uitwedstrijd) en zal de competitie op 1 februari hervatten met een uitwedstrijd tegen het Walcherse combinatieteam Dauwendaele/Walcheren/Zeelandia Middelburg.

Vrouwen 2

Stand Vrouwen 2

Een derde plaats voor Vrouwen 2, dat ook een volledige competitie speelt maar bij het ingaan van de winterstop nog niet een tegenover alle teams gestaan heeft. De thuisduels tegen Yerseke en SVO ’s Heer Arendskerke/Wolfaartsdijk worden in januari gespeeld (respectievelijk 11 en 18 januari) en zorgen voor een minimale winterstop voor de dames, vervolgens zal 1 februari aan de tweede helft van de competitie begonnen worden.

MO19-1

Stand MO19-1

MO19-1 heeft 10 wedstrijden gespeeld en daarmee zit voor hen de najaarscompetitie er op en is er geen mogelijkheid meer om zelf de eindstand nog te beïnvloeden. Het zal genoegen moeten nemen met een plaatsje in de buurt van de middenmoot. MO19-1 zal in februari, na de winterstop, de strijd opnieuw aangaan bij het ingaan van de voorjaarscompetitie.

MO15-1

Stand MO15-1

MO15-1 heeft nog wat in te halen wedstrijden op het programma staan alvorens zij de najaarscompetitie afsluiten. Grote kans op een kampioenschap bij MO15, daarvoor is één winstpartij voldoende. De winterstop beperkt zich voor MO15-1 dan ook tot de kerstvakantie, want op 11 en 18 januari staan hun laatste wedstrijden op het programma. En 1 februari is vervolgens de start van de voorjaarscompetitie.

MO13-1

Stand MO13-1

MO13-1 heeft de competitie niet volledig afgerond, maar mag zich toch kampioen noemen en werd dan ook gehuldigd op 14 december. Mocht het gebeuren dat rivaal de Westhoek samen met MZC een gelijk aantal punten gaat behalen, dan is het doelsaldo bepalend en daarop is MZC onmogelijk in te halen. 25 januari speelt MO13-1 thuis de derde ronde in de bekercompetitie tegen Kapelle MO13-1 en een week later start hun voorjaarscompetitie.