Zwaluwen jeugdbeker

Vandaag, zaterdag 19 oktober, komen enkele MZC-jeugdteams in actie voor de 1e wedstrijd in de knock-out fase van de Zwaluwen Jeugdbeker-competitie. De knock-out fase wordt bereikt wanneer een team winnaar in de poule-fase is geworden.

Doe je mee aan de Zwaluwen Jeugdbeker, dan voetbal je voor de Zwaluwen Jeugd Actie. De Zwaluwen Jeugd Actie is al in 1960 gestart en bij de meeste senioren bekend door het Zwaluwen vaantje. In de afgelopen 50 jaar hebben meer dan 11 miljoen jeugdvoetballers meegedaan en voetbalden zij meer dan 6 miljoen euro bij elkaar voor jongeren met een spierziekte of een andere beperking.

Het motto van de Zwaluwen Jeugd Actie voor het KNVB Jeugdbekerseizoen 2019-2020 is; “Jeugd voetbalt voor jongeren met een beperking!”

In het afgelopen seizoen is er door bijna 500.000 jeugdvoetballers meegedaan aan de KNVB Zwaluwen Jeugdbeker en heeft de voetballende jeugd in totaal € 377.879 bijeen gevoetbald. Een gedeelte van het netto bijeen gevoetbalde bedrag is bestemd voor het Prinses Beatrix Spierfonds en Spieren voor Spieren en is bestemd voor onderzoek naar spierziekte bij jongeren. De Zwaluwen Jeugd Actie steunt ook het passend voetbal van de KNVB met een donatie.

Het resterende bedrag is bestemd voor subsidieaanvragen vanuit de KNVB amateurvoetbal-verenigingen. Financiële middelen voor o.a. het meer toegankelijke maken van de accommodatie van de voetbalverenigingen, denk aan het weghalen van drempels in het clubhuis zodat ook de rolstoelers makkelijk in-/ en uit kunnen. De aanleg/renovatie van invaliden toilet, een uitje voor het G-team. Zo maar enkele voorbeelden. De subsidie-voorwaarden zijn te bekijken op www.zwaluwenjeugdactie.nl