Regenboogband voor aanvoerder

Deze zaterdag zullen de aanvoerders van ons Vrouwen 1- en Mannen 1 -team hun aanvoerdersband verruilen voor een speciale regenboogband.
Dit ter ondersteuning van de, door de KNVB en spelersvakbond VVCS georganiseerde, actie ter gelegenheid van Coming Out-day en als gezamenlijk statement om lhbti-acceptatie in het voetbal te bevorderen.


Zowel in het prof- als amateurvoetbal zullen aanvoerders in het speelweekend van 18 tot en met 20 oktober de speciale regenboogband dragen. Het initiatief (alweer voor het derde achtereenvolgende jaar, maar voorheen enkel in het betaald voetbal) wordt genomen om collega-voetballers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en anderen binnen het voetbal die met hun eigen identiteit worstelen te steunen en bij te dragen aan bewustwording van het bespreekbaar maken van diversiteit. Voetbal is voor iedereen, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet met plezier kunnen deelnemen aan zijn of haar favoriete sport, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is.