JO17-1 start met 3 punter

Dit weekend stond de eerste competitiewedstrijd voor MZC JO17-1 op het programma. Het team, dat uit komt in de 1e klasse, zit in een poule met 10 in plaats van 12 teams waardoor ieder team twee maal tegen een competitievrije zaterdag aanloopt. Bij MZC zaten deze competitievrije dagen al meteen aan het begin van het programma. Gelukkig konden de vrije zaterdagen worden opgevuld met oefenwedstrijden, en was er voor de trainers daarmee nog kans om hun team te optimaliseren.

Dat dit zijn vruchten afgeworpen heeft is zaterdag gebleken. Het team ging goed van start tegen het Zeeuws-Vlaamse FC Axel en na een kleine 15 minuten wist Robbie Dekker de bal in de goal te krijgen.

Tien minuten voor rust stond de teller op 2-0 (Niels Noordijk). Vervolgens wist het team in de derde helft nog 3 keer te scoren (achtereenvolgens Luuk Ganzeman, Niels van der Maas en Ricardo Duinhouwer) en toonde het scorebord 5-0 toen er werd afgefloten. Scheidsrechter Aart van der Wekken werd, in het kader van de week van de scheidsrechter, door MZC JO17-1 extra bedankt voor zijn diensten met een flesje wijn.

Komende zaterdag is JO17-1 vrij, de week erop spelen ze in Oud-Gastel de 2e ronde van de bekercompetitie. Vervolgens staat op 26 oktober het vervolg van de competitie op het programma.