Aandacht behoud en onderhoud velden

MZC is erg trots op haar grasvelden. Gras groeit in de periode april tot oktober, dus tijdens het grootste gedeelte van de competitie groeit het gras niet of nauwelijks. Om, ook tijdens de herfst en wintermaanden, de velden optimaal bespeelbaar te houden is het noodzakelijk om maatregelen te treffen.

Teams wordt verzocht om niet vlak langs de veldlijnen warm te lopen. Dit veroorzaakt “slootjes” wanneer de velden nat zijn en gaat ten koste van de vlakheid en waterdoorlaatbaarheid. Voor het onderhoud van de sportvelden, waaronder het kalken van de lijnen, is het van belang dat er geen doelen (klein en groot) op en langs de lijnen staan. Maar ook in de periode dat er gemaaid wordt is het erg vervelend wanneer er doelen in de weg staan. Denk hier svp aan.

Bij gebruik van losse doelen/doeltjes : zet ze terug op de plaatsen die hiervoor bestemd zijn!