Spelregelbewijs voor spelers 2002!

Goede kennis van de spelregels draagt bij aan een sportiever spel. Om die reden heeft de KNVB tijdens seizoen 2014/’15 het spelregelbewijs ingevoerd. Door het behalen van het spelregelbewijs zijn meer voetballers beter op de hoogte van de regels, begrijpen en accepteren zij waarom bepaalde beslissingen worden genomen, en kunnen zij de regels ook beter toepassen tijdens het spel.

Een speler dient voor aanvang van het nieuwe seizoen van het kalenderjaar waarin hij de leeftijd van 17 jaar bereikt in het bezit te zijn van het spelregelbewijs. Het spelen zonder spelregelbewijs wordt door de KNVB geregistreerd middels het DWF (digitaal wedstrijdformulier). Na een zevende overtreding wordt door de KNVB aangifte bij de tuchtcommissie gedaan. Mogelijk volgt er dan een zware sanctie. De richtlijn hiervoor is: een boete van € 200 voor de vereniging en 4 wedstrijden uitsluiting, waarvan 2 voorwaardelijk, voor de speler.

Het is dus van belang om je spelregelbewijs te behalen, want zonder loop je kans straks niet te mogen spelen! Afgelopen periode zijn de activatiecodes (ter herinnering) nogmaals verzonden en hebben enkelen het bewijs dan ook behaald, maar momenteel zijn er nog 28 (!) leden uit geboortejaar 2002 die het bewijs niet bezitten.

Dus…ga aan de slag via www.voetbalmasterz.nl/spelregelbewijs/, activeer je account met de code die je ontvangen hebt en maak die toets.

Heb je nog vragen, of wil je nogmaals je activatiecode ontvangen? Dat kan via ledenadministratie@mzc11.nl