Competitie-indeling bekend

Vandaag, maandag 15 juli, heeft de KNVB de competitie-indelingen voor het nieuwe seizoen gepubliceerd.

Ons eerste elftal is, net als afgelopen twee seizoenen, ingedeeld in de 2e klasse E. Hierin veel bekende tegenstanders, zoals onder andere Oostkapelle (vanaf dit seizoen gefuseerd met Domburg), FC Axel en SSV’65. Nieuw in de 2e klasse zijn SV Walcheren en VV Arendskerke, de teams hebben stuivertje gewisseld met Tholense Boys en Krabbendijke, welke na één seizoen in de 2e klasse alweer moeten afzakken. Verder is De Meeuwen, na één seizoen 1e klasse, teruggekeerd op het oude nest.

Sinds enkele seizoenen kijkt de KNVB bij de competitie-indeling naast het sportieve aspect ook naar de meest optimale geografische indeling voor de verenigingen. Vanuit dit oogpunt zijn Nieuwenhoorn en Hellevoetsluis dit jaar geen deelnemers in de competitie van West 2, maar toegevoegd aan de 2e klasse E in het district Zuid I. Zij nemen de plaats in van Terneuzense Boys (gepromoveerd) en NSVV (elders ingedeeld)

Benieuwd naar de indeling van andere MZC-teams? Deze zijn te vinden via voetbal.nl (zowel app- en website-versie)

Belangrijke data start seizoen 2019/’20:

-Publicatie bekerindelingen is op 28 juli 2019
-Publicatie nummering bekercompetitie is op 29 juli 2019
-Publicatie wedstrijdprogramma bekercompetitie is op 9 augustus 2019
-Publicatie nummering competitie is op 18 augustus 2019