Visie op vrouwenvoetbal 2018-2022

De KNVB heeft zaterdag, voorafgaand aan de uitzwaai-interland Nederland – Australië in het Philips Stadion, de visie op het vrouwenvoetbal in Nederland voor de periode 2018-2022 gepresenteerd. De visie sluit aan op de strategische agenda van de KNVB, waarvan het streven om meer vrouwen actief te krijgen in het voetbal een belangrijk onderdeel uitmaakt.

De ambitie is dat vrouwen in 2022 op alle fronten verder geïntegreerd zijn en onvoorwaardelijk deel uitmaken van het voetbal. Om dit voor elkaar te krijgen, wordt de komende jaren de focus gelegd op vijf speerpunten:

  • Meer vrouwen in voetbal
  • Optimaal voetbalaanbod voor iedereen
  • Optimale topsportomgeving
  • Sterke Eredivisie Vrouwen
  • Samenwerking in het landschap.

Lees hier de volledige visie op vrouwenvoetbal in Nederland 2018-2022: