MO17-1 Bekerfinale (wedstrijdverslag)

Top dag! Top team! Top Prestatie! Top supporters!

Zaterdag 1 juni……. The Day. De bekerfinale voor de meiden van MZC’11 MO17-1. Met twee volle bussen vertrokken we richting Dinteloord om de finale tegen HSSC’61 te gaan spelen. Iedereen was er klaar voor en de sfeer zat er op de heenreis al lekker in. Onderweg kregen de meiden nog een goodiebag van onze shirt sponsor Sluismode en werden we verrast met een mooi onthaal op het viaduct van de snelweg. Fakkels en vlaggen om ons succes te wensen!!!

We kwamen mooi op tijd aan op het sportpark van Dinteloord, helaas vanwege organisatorische problemen, was er geen kleedkamer vrij en moesten we improviseren met de bespreking (op “tribune” veld 4) en omkleden in een berging. Maar desondanks gingen we met volle energie en focus beginnen aan de warming-up.

Op dat moment waren de meegereisde en op eigengelegenheid gekomen supporters al gearriveerd. Sommigen waren ook druk bezig met het ophangen van spandoeken en vlaggen. Nu zagen we toch wel dat de spanning echt was toegenomen en dat de finale vanaf dat moment was begonnen. Nadat door de KNVB aangewezen scheidsrechter en grensrechters, de spelerspassen waren gecontroleerd, kon de wedstrijd beginnen.

Opstelling MZC’11:
Ezra Schouls, Britt Vroegh, Elke Lievense, Femke Krijgsman, Marit Hendrikse, Yaïza Berrevoets, Elaine Fertoute, Gerlieze Schot, Indy Kristalijn, Fleur Bakker en Leila Kordic.
Wissels: Noa Verbraak, Mariëtte Boonman (gelukkig net op tijd hersteld van een blessure) en Isa Berrevoets.

Het fluitsignaal klonk en de finale was begonnen. Het was direct al duidelijk dat ondanks het warme weer beide teams er vol voor wilde gaan. Echter was wel duidelijk dat wij wat onrustiger speelden dan HSSC’61. Dit resulteerde in de 5e minuut met een doorbraak van HSSC’61 waarbij Marit nog met alle macht het gevaar probeerde te stoppen. De meningen aan de kant waren verdeeld, strafschop of niet…….

De scheidrechter besloot toch de bal op de stip te leggen….0-1.
Natuurlijk gaven we de moed niet op, hoewel we toch de eerste 20 minuten moeite hadden om in ons spel te komen en de rust te bewaren. (wellicht toch iets te gespannen). Ondanks dat HSSC’61 ook sterk speelde, kwamen we toch iets meer in ons spel en dit resulteerde in kansen voor Gerlieze en Fleur. Helaas was het geluk niet aan onze zijde en gingen we rusten met een 1-0 achterstand.

In de kleedkamer konden we weer even “bijtanken” (De Fysio Dennis Koole had even zijn handen vol om wat meiden op te lappen). Maar het was duidelijk dat we er met z’n allen voor zouden gaan…..

Dit was te zien in de 2e helft, we gingen beter spelen. De verdediging stond goed en behield de rust, ons middenveld had het zwaar maar kwam toch iets meer aan voetballen toe en de aanval bleef geloven in iedere bal. Uiteindelijk bleek toch dat HSSC’61 effectiever met hun spaarzame kansen omging, want in de 51e minuut, was Ezra kansloos op een mooi schot vanaf de 16 meter….0-2.

Kort hierop wilden we toch wat gaan forceren om de achterstand weg te poetsen. Elke ging mee naar voren, waarop onze verdedigers 1 tegen 1 gingen voetballen. Alles of niets dus………..
We konden wel wat druk uitoefenen o.a. een mooi schot voorlangs van Leila, maar HSSC’61 bleef overeind en 10 minuten voor tijd scoorde zij de 0-3 uit een counter. De wedstrijd was gespeeld, iedereen was moe gespeeld en uitgestreden. HSSC’61 wint de beker, Gefeliciteerd!!!

Maar ….

Onze meiden!!!!
Natuurlijk teleurgesteld, maar met opgeheven hoofd en vol trots het veld verlaten. Trots op jullie prestatie, trots op het mooie seizoen, trots op het team en trots op alle trouwe supporters!!!! Gelukkig was de terugweg dus ook een feestje! En terug bij MZC’11 hebben we met z’n allen de dag afgesloten met een heerlijk gesponsord hapje en drankje.
De gehele dag is door Kees Bin op de foto gezet, en hier te bekijken

Meiden, wees trost op jezelf en op je team. Het was een dag en een seizoen om nooit te vergeten! Op naar het volgend seizoen!
Op dit moment is het nog onduidelijk wat het allemaal gaat worden, maar 1 ding blijft hetzelfde:

IEDER DUEL WILLEN WINNEN EN IEDERE BAL WILLEN HEBBEN!!!

(Marc Berrevoets)