Excelsior komt naar Zierikzee

Zaterdag 6 juli komt het uit de eredivisie gedegradeerde Excelsior Rotterdam naar Zierikzee. Onze selectie zal om 15.00 uur aantreden tegen de profs van Excelsior. Voorafgaand aan deze wedstrijd zullen onze dames om 12.00 uur een wedstrijd spelen tegen het damesteam van Excelsior.

Excelsior Rotterdam is, na vijf seizoenen in de Eredivisie, deze week gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie. nadat het in de playoffs tegen RKC Waalwijk onderuit ging. De Waalwijkers wonnen in eigen huis met 2-1. In Rotterdam werd het woensdagavond in de beslissende wedstrijd 1-1. Een saillant detail is dat, in mei 2014, het juist ten koste van RKC ging toen Excelsior promoveerde naar de Eredivisie.

Voor het vrouwenvoetbal heeft Excelsior Rotterdam de handen in één geslagen met BVV Barendrecht en sinds het seizoen 2017-2018 nemen ze met een gezamenlijk team deel aan de Eredivisie Vrouwen. Hiermee kreeg regio Rotterdam voor het eerst een vrouwenteam op het hoogste niveau.