Aandacht fotoprotocol bij entree sportpark

Een voetbalvereniging wordt in principe aangemerkt als een openbare ruimte. Het grootste deel van de accommodatie is immers ook toegankelijk is voor mensen die geen lid zijn van de vereniging. Voetbalclubs mogen dus foto’s en video’s maken en deze plaatsen zonder uitdrukkelijke toestemming. Wel moet daarbij rekening gehouden worden met de belangen van mensen die herkenbaar zijn afgebeeld, zeker wanneer het gaat om minderjarigen.

SV MZC’11 hanteert een protocol voor het plaatsen van beeldmateriaal zoals foto’s en video’s op de website van MZC en op social media zoals onze Facebookpagina en ons Instagram- en Twitteraccount. In dit protocol kunt u de regels lezen, en (nieuwe) leden wordt verzocht een toestemmingsverklaring AVG aan te leveren. Bezoekers van ons Sportpark worden vanaf heden, via een informatiebord bij de entree, geattendeerd op op ons fotoprotocol.

Privacy Statement MZC’11

Toestemmingsverklaring AVG