Wedstrijdverslag halve finale MO17-1

MO17-1 na winst door naar de bekerfinale!!!

Zaterdagochtend 30 maart 2019, 08:45 uur, de bespreking begint en we zien 13 gespannen gezichten. Over een uur begint de halve finale tegen Papendrecht, het is vandaag alles of niets!!! Ivm hardnekkige blessures van Anouk Koster, Kim Bouterse en Mariëtte Boonman, kregen we gelukkig hulp van Isa Berrevoets uit de MO17-2. Na een goede bespreking, waarin duidelijk werd gemaakt wat er van iedereen werd verwacht konden we veld 1 op voor de warming-up. Met het heerlijke weer, de aanwezige stadionspeaker die de muziek al verzorgde en het publiek dat al in grote getale op kwam draven, kwamen de meiden al in een lekkere flow en zagen we dat het wel goed zat met de spanning en de concentratie.

Na een goede warming-up konden we de professionele opkomst gaan maken voor aanvang van de wedstrijd. Nadat alle namen van de speelsters (Papendrecht en MZC’11) waren opgenoemd, konden muziek en fakkels aan. Vanaf de 1e minuut waren we gelijk bij de les en wilden we ieder duel winnen en iedere bal hebben. Hierdoor kwamen al snel de 1e kansen, maar deze werden helaas niet benut. MZC was het betere team, met verzorgd voetbal en goede combinaties. Echter, Papendrecht had gevaarlijke aanvallers die uit het niets een kans zouden kunnen creëren en benutten. Gelukkig stond de verdediging goed!!! Het lukte de Papendrechtse nummer 11 wel 1 maal om door onze verdediging heen te rennen, maar door goed uitkomen van onze keepster Ezra Schouls werd de 0-1 voorkomen. MZC bleef het overwicht in de wedstrijd houden maar kwam niet aan scoren toe, zodoende zochten we met een 0-0 ruststand de kleedkamer op.

Na rust bleef MZC eigenlijk het zelfde strijdplan houden, volop inzet en goed voetbal. Met een goede verdediging, controlerende middenvelders en een hardwerkende aanval, moest dat doelpunt toch een keer vallen. In de 58e minuut was het dan eindelijk raak. Een soort van afgeketst schot kwam voor de voeten van Marit Hendrikse, zij twijfelde geen moment en schoot de bal droog in de korte hoek, 1-0. Met nog ruim 20 minuten spelen, werd het toch wel heel spannend. De vermoeidheid nam wat toe en de krachten namen wat af. Zo kwam Papendrecht iets meer in het spel en dat leverde ook voor hun wat kansjes op. De Papendrechtse nummer 11 kwam zelfs nog aan scoren toe, maar gelukkig voor MZC was dit vanuit buitenspelpositie en na goed overleg door de goed fluitende scheidsrechter en onze grensrechter, werd het doelpunt afgekeurd. Na nog enkele spannende minuten, floot uiteindelijk de scheidsrechter voor het eindsignaal. 1-0 winst!!! en voor het eerst heeft MZC een bekerfinale bereikt bij het vrouwen en meiden voetbal.

Top gevoetbald meiden en veel succes in de FINALE!!! De finale zal op zaterdag 1 juni worden gespeeld tegen HSSC’61 (Hei-en Boeicop).

(Marc Berrevoets)