Loten verkooptips!

In Januari hebben alle leden via de jubileumcommissie een lotenboekje ontvangen, met het verzoek de (25) loten te verkopen. De beste lotenverkopers kunnen hiermee een prijs winnen. Maar hoe wordt je een goede lotenverkoper, hoe zorg je nu dat je alle loten verkocht krijgt? We geven enkele tips:

  1. Zorg dat je je boekje om loten te verkopen ALTIJD bij je hebt. Je weet nooit wanneer je iemand tegenkomt die loten van je wilt kopen.
  2. Vraag zoveel mogelijk mensen of ze een lot willen kopen. Vraag ook je familie, kennissen en collega’s (van je ouders) om een lot te kopen. Die doen dat meestal wel!
  3. Verkoop bij je eigen vereniging! Bijvoorbeeld in de kantine, of langs het veld bij een belangrijke wedstrijd van het eerste elftal. Mensen willen meestal graag meedoen.
  4. Gebruik sociale media, laat bijvoorbeeld weten dat je loten verkoopt, of plaats een leuke foto als je veel loten aan iemand verkoopt. Doe het wel zo dat de gegevens van de personen beschermd blijven, en vraag of het mag.
  5. Wees enthousiast. Leg mensen uit waarvoor je het doet, wat ze kunnen winnen en wat jij er als verkoper aan hebt.
  6. Doe het samen met iemand! Het is altijd leuker om samen op pad te gaan. Zo kun je er nog een gezellig middagje van maken ook!
  7. Tot slot: Dring niet aan als mensen geen lot willen. Als mensen geen lot willen kopen: respecteer dat! Laat je inspireren door de mensen die wél meedoen.

Hebben de tips je geholpen, en wil je meerdere lotenboekjes verkopen? Neem contact op met Rinus v.d. Neut via telefoonnummer 0111-642660. Lege lotenboekjes (inclusief opbrengst) mogen zowel bij de trainer/leider van je team, als ook bij het kantine-personeel worden ingeleverd.