Liefde voor voetbal

“Ik ben verliefd man. Haar bruine haren en haar ogen.. die combinatie, die is perfect en je zou haar eens moeten zien.” Ik citeer hierbij een goede vriend. Hij is verliefd, een meisje heeft zijn hart op hol gebracht. Prachtig om te zien en schitterend voor hem. Ik ben ook verliefd. Ik ben verliefd op de allergrootste cassanova die de wereld ooit zal voortbrengen. Miljoenen mensen laat hij genieten van zijn charmes. Miljoenen mensen zijn erin getuind, vele miljoenen, waaronder ik. En vele miljoenen zullen nog volgen. Ongetwijfeld.

Liefde. Het word wel gezien als een van de mooiste dingen in het leven. Dit zal zeker zo zijn, maar aan wat voor een liefde denk jij dan, denk ik dan? Uiteraard is het hebben van een man/vrouw de mooiste vorm van liefde, hier kan nauwelijks discussie over ontstaan. Maar wat nu als je geen vriendin kan vinden? Als je niemand kan vinden die jou echt gelukkig kan maken? Wat moet je doen als liefde datgene is wat je zoekt, maar als het ook datgene is wat je niet kan vinden? Doe wat ik doe, neem je toevlucht tot koning voetbal!

Want koning voetbal is in staat het hart te veroveren van een ieder die opzoek is naar liefde, maar het nog niet heeft kunnen vinden. Koning voetbal kan je betoveren met zijn charmes, voor de een is dat Lionel Messi, de magnifieke dribbelaar uit Argentinië, voor de ander is dat Michael Essien, de motor van Chelsea, een brok beton. Voor mij zijn dat meerdere en voor velen zijn dat meerdere. Waar ik vroeger voor koning voetbal viel vanwege de fenomenale goal van Dennis Bergkamp op het WK ’98, viel ik later op een andere verpersoonlijking van koning voetbal. Ik vergat mijn jeugdheld Bergkamp direct. Ook op Patrick Kluivert en Edwin van der Sar was ik uitgekeken.

Koning voetbal liet zichzelf zien in een nieuwe gedaante. Ik was weer verliefd. Andermaal wist koning voetbal mijn hart te veroveren. Ditmaal had koning voetbal mijn hart veroverd door zichzelf in het met talent doordrenkte lichaam te steken van Augustine ‘Jay Jay’ Okocha. Want voor hem ging je naar het stadion. Wat een artiest was hij. Helaas moet ik in verleden tijd spreken. De man die perfect tweebenig was, is helaas gestopt. Maar waar je verliefd kan worden op een vrouw vanwege haar charmes, uitstraling of haar persoonlijkheid, daar viel ik andermaal voor de charmes van koning voetbal.

De grootste cassanova die ik ken kan meerdere gedaantes aannemen. Hij is perfect, hij is über-veelzijdig. Keer op keer weet hij mij te raken. Steeds weer gebeurt het, en ben ik blij. Want ik ben verliefd, opnieuw verliefd. Koning voetbal, ik dank jou, voor je enorme charisma en veelzijdigheid!
Want houd je niet van tierelantijntjes in het voetbal, zie je toch liever een effectieve dribbel of een harde tackle, dan zorgt koning voetbal daarvoor! Hou je van Cristiano Ronaldo? Koning voetbal vermomt zichzelf tot een Portugese ‘mooiboy’ als jij van de mentaliteit houdt die hij laat zien. Wil jij toch die harde tackle? Prima. Het Roy Keane-pak staat alweer klaar! Koning Voetbal, de grootste ‘player’ in de wereld. Koning voetbal de meest geliefde ‘player’ in de wereld.

Wordt verliefd op koning voetbal! En geniet van de meest veelzijdige cassanova die de wereld ooit zal voortbrengen! Ik ben gevallen voor de Okocha-variant van koning voetbal. Anderen dromen weg bij Steven Gerrard, Francesco Totti en heel misschien zelfs Lothar Matthäus. Het kan, want smaken verschillen. En welke smaak je ook wil, koning voetbal heeft hem!

 

Bron: www.voetbalzone.nl
Inspiratiebron: Valentijnsdag 2019