KNVB komt met nieuwe procedure afgelastingen amateurvoetbal

Bij de KNVB is tijdens de evaluatie over afgelopen weekend(2-3 februari) gebleken dat hun communicatie rondom de afgelastingen heeft geleid tot opmerkingen en ongemak.  Intentie van de KNVB is altijd om zoveel mogelijk wedstrijden door te laten gaan. Daarom werd het besluit tot zaterdagochtend uitgesteld, zodat de meest recente feiten en cijfers van MeteoConsult en consuls beschikbaar zouden zijn.

Echter heeft dit tot (te)veel onvrede heeft geleid. Dat is vervelend en onnodig. Daarom is bij de KNVB besloten de communicatieprocedure aan te passen.

Herziening procedure KNVB

Vanaf nu zal de KNVB uiterlijk op vrijdagavond om 20.00 uur bekendmaken welke wedstrijden zaterdag zijn afgelast. In uitzonderlijke gevallen zal dit op zaterdag uiterlijk 6.00 uur zijn. Voor de zondagwedstrijden geldt: de KNVB communiceert uiterlijk op zaterdagavond om 20.00 uur en in uitzonderlijke gevallen uiterlijk zondagochtend 06.00 uur.

De afgelastingen worden gecommuniceerd via de website knvb.nl, de twitteraccounts van de KNVB (incl. de districtsaccounts) en via Voetbal.nl (website en app). Houd deze de avond voor de wedstrijd dus goed in de gaten.

(Bron KNVB)