Koud? Hoeft niet!

De winterstop is dan wel voorbij, de daadwerkelijke winter nog lang niet. In Februari en Maart kan de temperatuur nog regelmatig rond het vriespunt, of zelfs daaronder komen. En de gevoelstemperatuur kan door een sterke oostenwind ook nog eens erg laag zijn.
Slecht nieuws voor de spelers die nogal snel kou vatten, want dit beïnvloedt je prestaties op het veld. Toch kunnen zelfs de grootste koukleumen zich beschermen tegen ijskoude weersomstandigheden, en hoeft niemand een training of wedstrijd over te slaan wanneer men beschikt over de volgende items.


Thermokleding
Thermoshirts en -broeken vormen een extra laag onder je kleding en zijn speciaal gemaakt om je warm te houden. Thermokleding met compressie kan bijdragen aan de preventie van blessures, met name in de koudere periodes van het jaar. Neem thermokleding gemaakt van materialen die helpen lichaamswarmte en zweet af te voeren. Hierdoor wordt je lichaam ook weer niet té warm.
Webshop thermokleding

Handschoenen
Sommige spelers dragen ze al zodra de temperatuur onder de 15 graden zakt, maar bij het merendeel komen ze pas tevoorschijn rond het vriespunt. Handschoenen zeker geen schande. Zorg wel dat je altijd handschoenen scoort met wat grip aan de binnenkant en niet van die gladde wanten want daarmee komt jouw inworp niet verder dan 2 meter. Webshop handschoenen

Nekwarmers
Voor de echt koukleumen zijn er ook nekwarmers. Veel van deze zijn multifunctioneel en kunnen zelfs als oorwarmer/haarband te gebruiken. Let wel, net als de sjaal is het verboden tijdens wedstrijden.(Een speler mag niets dragen of gebruiken dat gevaar op kan leveren).
Webshop nekwarmer

Mutsen
Natuurlijk in eindeloos veel varianten te koop, maar tijdens een wedstrijd wordt alleen een zwarte muts (zonder verdere opsmuk) toegestaan. Houd er echter wel rekening mee dat je met sommige mutsen minder goed kan koppen. Het beste kun je dus een strakke muts kiezen.  Webshop muts

Zalven
Een tip die hardlopers regelmatig gebruiken bij koud weer is het insmeren met vaseline van niet-bedekte lichaamsdelen. Dit vormt een extra laag en hierdoor klapt de koude wind veel minder hard op je huid. Ook zijn er zogenaamde warmte-zalven te koop bij drogisterijen.

Als je het nu nog koud krijgt dan weten wij het ook niet meer. Veel succes komende maanden.