Rondje langs de velden: hoe verging het de titelkandidaten

Uitzicht op een kampioenschap is hartstikke mooi natuurlijk, maar het moet dan ook nog waargemaakt worden. Titelkandidaten MO17-1, JO15-1 en JO11-1, JO11-2 en JO10-2 kwamen hier voor te staan afgelopen zaterdag. Hoe is het ze vergaan?

JO10-2 was het eerste team dat zaterdag haar kampioenschap op de buik kon schrijven. Door hevige regenval waren de velden in Achtmaal in slechte staat en werd de wedstrijd afgelast. Het vooruitzicht op een mogelijk kampioenschap werd dus uitgesteld en de slotwedstrijd zal nu volgende week gaan plaatsvinden. Hopelijk zijn de weergoden dan goed gezind. Succes JO10-2!

JO11-2 kon het kampioenschap wel waar maken. Al om 8.45 uur stonden ze op het veld in Halsteren, klaar voor een rechtstreeks duel tegen de mede-titelkandidaat, Halsteren JO11-4. MZC wist de wedstrijd te winnen met 2-3 en hebben kampioenschap vervolgens uitbundig gevierd.

Vervolgens was het JO11-1 dat er thuis tegen WVV’67 geen twijfel over liet bestaan dat zij dit seizoen het sterkste team in de competitie zijn. Onder toeziend oog van vele supporters, en met een duidelijke 7-3 als eindstand hebben ze de andere titelkandidaat, METO, achter zich gelaten en zijn welverdiend kampioen geworden.

Op het hoofdveld was inmiddels de wedstrijd van JO15-1 in volle gang. Overgeleverd aan de resultaten van hun opponenten, en daarmee dus maar afwachten of een kampioenschap er überhaupt in zal gaan zitten, deed JO15-1 wat wel in hun eigen macht lag, namelijk de wedstrijd winnen (4-2). Spijtig genoeg deden ook mede-titelkandidaten  Terneuzense Boys en Zeelandia Middelburg dit, en is laatstgenoemde op doelsaldo kampioen geworden. JO15-1 moet genoegen nemen met een tweede plaats.

Een veld verder, op veld 2, is het MO17-1 dat het mogelijk kampioenschap, vooralsnog, aan zich voorbij ziet gaan. MZC komt tegen De Bevelanders, een op papier de mindere tegenstander, niet verder dan een gelijkspel (1-1). Voor het team zelf is het nu echter niet meer mogelijk om bij te dragen aan een mogelijk kampioenschap, zij hebben alle competitiewedstrijden erop zitten. Mede-opponenten Zeelandia Middelburg en MOC’17 treffen elkaar volgende week nog in een rechtstreeks duel, en de uitslag hiervan zal bepalend zijn voor de uiteindelijke stand in de competitie. Op goed geluk dan maar…