KNVB organiseert Workshops “Respect”

Beste mensen,

Deze week, van 5 tot en met 11 november, vindt de “Week van Respect” plaats. De laatste tijd ontvangt de KNVB steeds meer signalen dat het respect op en rond de Zeeuwse voetbalvelden soms te wensen over laat en graag willen zij hierover in gesprek.

De KNVB nodigt jullie dan ook van harte uit voor een bijeenkomst over respect op donderdag 22 november a.s.. De plaats is nog niet bekend, dit is o.a. afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

 

Voorlopig programma
18.00 uur          ontvangst met soep en broodjes
18.30 uur          Start bijeenkomst
19.15 uur          pauze
19.30 uur          Workshops:

  • Workshop 1; Ouders langs de lijn
    Ouders krijg je er als coach gratis bij. En dat is natuurlijk fijn als ze behulpzaam zijn bij het rijden naar uitwedstrijden en andere hand- en spandiensten vervullen. Wel kan het lastig zijn als ze zich als coach gaan gedragen bij de wedstrijd. Wat kan je hier als vrijwilliger aan doen?
  • Workshop 2; Voetbal is voor iedereen
    Iedereen wil plezier beleven voor, tijdens en na het voetballen. Maar hoe welkom voelen voetballers met een andere culturele achtergrond, religie, huidskleur, of seksuele voorkeur zich binnen het huidige voetbal? Hoe gaat dit binnen jullie vereniging? Hoe kan je hier als bestuurslid/vrijwilliger het beste mee omgaan?
  • Workshop 3; weerbaarheid clubscheidsrechters (speciaal voor de verenigingsscheidsrechters)
    Het valt niet altijd mee om als clubscheidsrechter een wedstrijd te leiden. Tijdens deze workshop krijgen de clubscheidsrechters tips en tricks om met het commentaar van spelers en bezoekers om te gaan.

 

Zoals jullie lezen zijn de workshops van toepassing op veel vrijwilligersfuncties binnen de vereniging (coaches, trainers, clubscheidsrechters etc.).

Van een ieder die geïnteresseerd is horen we graag, en wel uiterlijk 15 november a.s., of zij deel willen nemen aan een workshop.
Mail naar mailto:lennaert.delooze@kpnmail.nl, geef je naam en functie door, én welke workshop jouw voorkeur heeft.