Jeugdvoetbal : Voorbereidingen voorjaarsreeks in volle gang

De eerste helft van het seizoen 2018/’19 zit er alweer bijna op. Dit betekent dat voor de voetbalclubs de tijd is aangebroken om wijzigingen voor de voorjaarsreeks door te geven. Net als afgelopen jaren worden teams vanaf begin december door de KNVB weer opnieuw ingedeeld voor de voorjaarsreeks. Bij het indelen van de voorjaarsreeks gaan zij er in eerste instantie vanuit dat de teams die uitkomen in de najaarsreeks ook weer mee zullen doen aan de voorjaarsreeks. Teams die zich gedurende de najaarsreeks hebben teruggetrokken, worden vanzelfsprekend niet meer ingedeeld.

Wanneer teams nog wedstrijden uit de najaarsreeks willen spelen die niet meer door de KNVB ingepland kunnen worden, is het uiteraard toegestaan om onderling een datum af te spreken om de wedstrijd alsnog te spelen. Dit is mogelijk tot uiterlijk 25 januari. Als de thuisspelende vereniging dit via de wedstrijdsecretaris aan de KNVB doorgeeft, wordt de wedstrijd alsnog ingepland. De uitslagen worden niet meer meegenomen voor het herindelen van de teams, maar wel voor de eindstand van de najaarscompetitie. De najaarsreeks wordt op 2 februari 2019 afgesloten.

Belangrijke data voor het tijdspad met betrekking tot de voorjaarsreeks:
-Tot 3 december 2018

  • Verenigingen kunnen via de wedstrijdsecretaris specifieke wensen, nieuwe teams, terugtrekkingen of overige wijzigingen doorgeven

-Vanaf 10 december 2018

  • Starten de competitieleiders van de KNVB met het herindelen van de teams op basis van de eindstanden in het najaar.

-20 januari 2019

  • Vrijgeven en publicatie indelingen voor de voorjaarreeks via Sportlink en voetbal.nl

-21 januari 2019

  • vrijgeven en publicatie nummering en wedstrijdprogramma’s

– 9 februari 2019

  • start voorjaarsreeksen