Een leven lang voetbal door komst Old Stars Walking Football

Al meer dan 200 verenigingen in Nederland zijn gestart met Oldstars walking football. Een voetbalvorm die mooi aansluit bij ons streven naar een leven lang voetbal.

walking football old stars

OldStars walking football is een voetbalvariant voor ouderen, afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en 60-plussers de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen. Hierbij wordt zes tegen zes gespeeld, zonder keepers. Tevens mogen er geen slidings worden gemaakt en is lichamelijk contact verboden. Hierdoor ligt de nadruk op het positiespel en is het de perfecte variant voor mensen die lang niet hebben gevoetbald of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan in dit project voorop!
Voetbal wordt zo als middel ingezet om problemen waarmee deze doelgroep kampt
(gezondheidsproblemen, geen actieve maatschappelijke rol, weinig sociale contacten) bespreekbaar te maken en aan te pakken.

Bent u 60+, en wilt u wel eens proberen of walking football bij u past?
Kom dan naar de eerste Zeeuwse OldStars walking football-meeting georganiseerd door voetbalvereniging De Meeuwen, SportZeeland, de KNVB en het Nationaal Ouderenfonds.

De meeting vindt op vrijdag 19 oktober plaats op het sportcomplex bij voetbalvereniging De Meeuwen in Zoutelande. De samenwerkende organisaties zorgen bij het evenement voor de aanwezigheid van een aantal bestaande OldStars walking football-teams. Daaronder bevinden zich teams van een aantal betaald voetbalorganisaties en het OldStars-team van de Ex-Internationals.

De bedoeling is om u op deze dag kennis te laten maken met de snelgroeiende spelvorm voor ouderen. Daarbij heeft u de mogelijkheid om in te schrijven als team en als individu.

Programma van de dag
12.00 uur Ontvangst deelnemers walking football
13:00 uur Lunch en omkleden
13:15 uur Start walking football-meeting
15.30 uur Einde walking football-meeting
16.30 uur Afsluiting

Het adres van de accommodatie van voetbalvereniging De Meeuwen is Westkapelseweg 24, 4374 BB Zoutelande.

Deelnemen aan de meeting op vrijdag 19 oktober? Neem contact op met Janine Heijboer via commercielezaken@mzc11.nl