Verouderde pasfoto’s op digitale spelerspas

De digitale spelerspas is verplicht voor ieder lid van de KNVB van 11 jaar en ouder dat wenst deel te nemen aan beker- en competitiewedstrijden in het amateurvoetbal.
De digitale spelerspas is onderdeel van de wedstrijdzaken-app, en dient als controlemiddel voor de scheidsrechter.

Echter, veel van deze spelerspassen zijn voorzien van verouderde pasfoto’s.
Met name bij teams van JO15 en hoger zien wij dat de foto’s nog steeds hetzelfde zijn op de spelerspas.
Hier staan bijvoorbeeld foto’s van de spelers toen ze nog 12 jaar waren.

 

 

 

 

 

 

De ledenadministratie schrijft daarom momenteel een deel van haar leden aan met het verzoek om een nieuwe foto aan te leveren. Tot 1 november kan de spelerspasfoto gewijzigd worden door de ledenadministrateur of door de teammanager via de wedstrijdzaken-app. Tevens kunnen leden dit tot die datum zelf doen wanneer zij gebruik maken van de voetbal.nl-app.

Welke voorwaarden?

Het hoeft niet een officiële pasfoto te zijn. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter het een goedgelijkende foto vindt. Geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen. En zorg voor een foto met voldoende contrast. Neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen.

Het bestand van de foto moet van het formaat JPG, GIF of PNG zijn. Een foto gemaakt met een mobiele telefoon voldoet reeds aan deze eisen.

Ook zelf de pasfoto aanpassen? Lees hier meer over de voetbal.nl-app