Voetbal.nl, Persoonlijke instellingen wijzigen van kinderen onder 16 jaar

 

Sinds 25 mei is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Die stelt dat kinderen tot 16 jaar niet zelf mogen aangeven of zij met naam en/of foto zichtbaar willen zijn binnen een platform. En dit geldt dus ook voor de persoonlijke instellingen van kinderen onder 16 in de Voetbal.nl app.

Voetballende leden die jonger zijn dan 16 jaar kunnen vanaf nu niet meer zelf hun persoonlijke gegevens wijzigen. Zij kunnen deze persoonlijke gegevens nog wel inzien. Hoe zorg je er als jongere van onder 16 jaar nu voor dat de persoonlijke gegevens gewijzigd worden? Dit gaat via de ouders/voogd. Kortom, ben je jonger dan 16 jaar en wil je graag persoonlijke instellingen wijzigen in de app dan dien je aan je ouders te vragen of zij dit in de Voetbal.nl willen doen. De ouders/voogd kunnen persoonlijke gegevens van jongeren onder 16 jaar in de app aanpassen.

*Ouders dienen in de Voetbal.nl app in te loggen met hun eigen e-mailadres (niet het e-mailadres van het kind)
*Belangrijk is dat het e-mailadres van de ouder in de ledenadministratie van de voetbalvereniging staat geregistreerd. Vanuit die ledenadministratie wordt namelijk herkend dat het de ouder van een kind betreft zodat vervolgens persoonlijke gegevens in de app gewijzigd kunnen worden.
*Kortom, geef als ouder aan de ledenadministratie van de club door dat het e-mailadres geregistreerd dient te worden bij de gegevens van het betreffende kind.
*Zodra het e-mailadres van de ouder bij de club geregistreerd staat, kun je als ouder na het inloggen kiezen voor welk kind je persoonlijke gegevens wilt wijzigen. Er komt simpelweg een menu bij in de app: ‘Mijn kinderen’. Daar wijzig je de persoonlijke instellingen van één of meerdere kinderen.

Dus, ben je een speler die jonger is dan 16 jaar, stuur dan simpelweg een mailtje naar ledenadministratie@mzc11.nl met bijvoorbeeld ‘Ik wil graag persoonlijke gegevens in de Voetbal.nl app wijzigen. Kunnen jullie het e-mailadres van mijn ouder vastleggen? Het e-mailadres van mijn vader is papa@gmail.com’. Zodoende kan de club dit mailadres in de ledenadministratie vastleggen zodat gegevens gewijzigd kunnen worden. Toch wel zo leuk, want ook privacy-instellingen kunnen door de ouder gewijzigd worden en pas dan kan de speler ook als Player of the Match gekozen worden. Dit maakt het voor de jongere leden allemaal een stuk leuker.