Zorg voor 1 november voor een correcte spelerspasfoto

Vanaf 1 november is het niet meer mogelijk zelf de spelerspasfoto op de digitale spelerspas te wijzigen via de wedstrijdzaken-app of voetbal.nl-app. Daarna kan het pas weer na het einde van voetbalseizoen medio 2018.

Zorg daarom dat je als spelend lid of trainer/leider voor 1 november een correcte spelerspasfoto hebt. Dit geldt voor alle veldvoetballers vanaf de leeftijdscategorie Onder 12 en ouder.

Wijzigen voor 1 november
Tot 1 november kunnen leden zelf hun spelerspasfoto toevoegen of wijzigen via de voetbal.nl-app of de Wedstrijdzaken-app. Een teammanager kan via de Wedstrijdzaken-app de foto’s van alle teamleden wijzigen. Tot 1 november kan ook de ledenadministrateur de foto’s toevoegen of wijzigen.
Wijzigen na 1 november
Na 1 november kun je contact opnemen met het secretariaat als je ontdekt dat je foto niet geschikt is als spelerspasfoto.
Het hoeft niet een officiële pasfoto te zijn. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter het een goedgelijkende foto vindt.
Zorg dus voor voldoende contrast. En geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen.
Neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen.
Het bestand van de foto moet van het formaat JPG, GIF of PNG zijn. Om de kwaliteit van de foto’s te behouden, adviseert de KNVB om te kiezen voor foto’s die kleiner zijn dan twee megapixel (1600×1200). De foto’s worden in Sportlink Club altijd geschaald naar het formaat 800×600.

Voor leden die vanaf 1 november nog geen spelerspasfoto op de digitale spelerspas hebben, is het altijd mogelijk om een foto in te stellen, dus ook na 1 november.

spelerspas_3