MZC’11 VR3 pakt de 3 punten met een ruime overwinning tegen de Zwaluwe VR

vr3Afgelopen zaterdag 1 april speelde VR3 thuis tegen de Zwaluwe VR2. Het was een prima voetbalweertje, droog en een zonnetje. Na onnodige verliezen en gelijkspelen vond VR3 het tijd worden dat de drie punten in Zierikzee moesten blijven. Vorige wedstrijd tegen de Zwaluwe werd gewonnen met 6-0, dus een winst zat er zeker in. Van onze eigen dames konden we met 11 dames starten. Gelukkig kregen wij aansluiting van de meiden van MO17. Helaas moesten we vandaag onze vaste supporters, ‘de droeftoeters’ missen en onze assistent coach Gwenda Jochem.
Nadat we omgekleed waren, kon de opstelling doorgenomen worden. Daphne Jaspers stond bij ons op goal, als laatste vrouw begon Luna Xausa, voor haar stond Ilja Manni. Op de backs begonnen Maxime de Vries en Jolien Berghout, de plaatsen op de halfs werden vervuld door Sonja Knoester en Joyce Versteeg, op het middenveld begon Nelleke Neele, de buitenspeelsters waren Esmee Provoost en Michéle de Jonge en May-Britt Berrevoets stond op de spitspositie. Op de bank hadden we nog Sanne Kostense, die de eerste helft de rol als vlogger op zich nam, Audrey de Bruine en Kayleigh Bul.
Na een goede warming-up onder leiding van onze aanvoerster Joyce Versteeg en een “group hug” konden we aan de wedstrijd beginnen. De eerste helft verliep gelijk goed, MZC’11 VR3 was veel aan de bal en er werd vanuit de verdediging goed opgebouwd. Er werd door de dames lekker gebald en goed overgespeeld. De dames Esmee Provoost en Michéle de Jonge en May-britt Berrevoets kregen al snel kansen, maar ze wilden er voorlopig nog even niet in. De dames van de Zwaluwe waren gevaarlijk met hun lange ballen, maar Daphne Jaspers stond lekker te keepen en wist keer op keer de ballen uit het net te vissen. Ook Luna Xausa wist ook aardig wat ballen weg te werken. Vanuit een goede opbouw van de verdediging kwam Esmee Provoost aan de bal en gaf een mooie assist aan May-Britt Berrevoets en wist te scoren. Na 25 minuten spelen stonden met we 1-0 voor!! Aangezien we al vaker hebben voorgestaan en dan nog met een verlies of gelijkspel naar huis moeten, zag je goed aan de dames dat ze dit wilde vast houden. Helaas moest Sonja Knoester door een knieblessure het veld verlaten, deze plek werd opgevuld door Audrey de Bruine. Vlak voor rust scoorde May-britt nog de 2-0 door een assist van Michéle de Jonge.
Onder het genot van een bekertje siroop werd er heel wat verschoven in de opstelling. We kregen extra versterking van dames van VR2, Nicole Dekker nam de linksback positie van Jolien Berghout over en Jolien nam de vlagpositie van Sanne Kostense over, die op haar beurt de linkshalf positie innam. Kayleigh Bul nam de spitspositie van May-britt Berrevoets over. Paula Meganck kwam linksvoor te staan, Nelleke Neele kwam als laatste vrouw te staan en Esmee Provoost werd op de mid-mid positie gezet. Met vol goede moed konden we de tweede helft beginnen en door Joyce Versteeg werd deze inzet extra versterkt, als we zouden winnen kregen we van haar een rondje.
Nelleke Neele stond als laatste vrouw erg goed te voetballen en had veel rust aan de bal. Ook weer vanuit de verdediging werd er goed opgebouwd. De dames van de Zwaluw VR2 kregen weinig de kans en creëerde weinig gevaar. Paula Meganck en Kayleigh Bul kregen in de tweede helft weer aardig kansjes. Audrey kwam terug in het veld door schoenproblemen van Maxime de Vries, de Duck tape mocht niet baten. De hoekschop genomen door Michéle de Jonge ging met een mooie draai het goal in en deze werd nog aangeraakt door één van de dames van de Zwaluwe, 3-0!! Kayleigh Bul kreeg nog bijna een aanvaarding met een speelster van de Zwaluwe, we konden zien hoe hard Kayleigh weg kon rennen, wat een snelheid. Gelukkig liep dit goed af. De wedstrijd was al bijna afgelopen, maar vlak voor het einde wist Jolien Berghout nog te scoren. Zo eindigde de wedstrijd met een 4-0 overwinning voor de dames en de drie punten waren eindelijk weer eens voor ons! De derde helft was dan ook erg gezellig en we kregen zoals beloofd een rondje van Joyce Versteeg.
We staan nu op een gedeelde 3e plaats met de Tholense Boys/WHS, alleen wij hebben 2 wedstrijden meer gespeeld. Het puntenverschil met de eerste en tweede plaats is erg groot, 20 punten. Maar de kans dat we dit seizoen kunnen afsluiten met een derde plaats is erg groot.