MZC’11 MO17 verliest nipt van koploper Zeelandia Middelburg

Afgelopen zaterdag stond er een lastig duel op het programma voor de meiden van MO17. De thuiswedstrijd tegen koploper Zeelandia Middelburg die tot deze dag slecht 3 verliespunten hadden. Bij MZC ontbraken nog steeds Tess Ruijtenberg, Amy Johnson en Gaby Wagenaar door blessures en sinds deze week is Vyrena van der Wekken daar bijgekomen. Dus om de selectie weer op peil te brengen werd een beroep gedaan op Yaiza Berrevoets en Elaine Fertoute. Elaine die in de warming-up van MO15 geblesseerd raakte zou later vervangen worden Luna Pekaar.

MZC startte met Daphne Jaspers in het doel en de vertrouwde defensie met in het centrum aanvoerster Luna Xausa en Elke Lievense en op de backs Kris Papeveld en Marit Hendrikse. Het middenveld bestond uit midmid Gerlieze Schot en de halfs Audrey de Bruine en Britt Vroegh. In de spits startte Indya van Oeveren en zij werd geflankeerd door May-Britt Berrevoets en Anne van de Oosterkamp. De bank bestond daarmee uit Julia Bos, Luna Pekaar en Yaiza Berrevoets.

MZC startte wederom redelijk geconcentreerd aan de wedstrijd en al snel ontstonden er kleine kansjes. Na 10 minuten kreeg MZC een hele grote kans na een voorzet van Anne van de Oosterkamp maar May-Britt Berrevoets wist hem helaas van dichtbij niet tussen de palen te krijgen. Na 15 minuten spelen viel Britt Vroegh helaas geblesseerd uit en zij werd vervangen door Julia Bos, Audrey de Bruine verhuisde daarmee naar de linkerkant. Na 20 minuten wist Zeelandia Middelburg dan helaas toch een keer door de defensie van MZC te komen en direct deze kans te verzilveren. Hiermee werd het 0-1. Niet veel later ging ook Audrey de Bruine naar de kant en voor haar kwam Yaiza Berrevoets. MZC bleef goed voetballen maar tot echte kansen leed dit niet. 5 minuten voor rust kwam Luna Pekaar binnen de lijnen voor Indya van Oeveren. De ruststand zou helaas op 0-1 blijven staan.

In de rust besloten om op de zelfde manier te blijven spelen omdat er toch steeds kleine kansjes kwamen. Vlak na rust resulteerde dit in een grote kans voor Luna Pekaar die diep gestuurd werd door Gerlieze Schot, helaas lukt het haar net niet om 1 op 1 met de keepster de bal tussen de palen te krijgen waardoor het schot 10cm naast ging. MZC bleef aanvallen de tweede helft maar echte kansen kwamen er niet ook niet nadat er besloten was achterin 1 op 1 te gaan spelen waardoor Elke Lievense doorschoof naar het middenveld. De eindstand bleef dus 0-1.

Jammer want gezien het wedstrijdbeeld had MZC minstens een gelijkspel verdiend. Volgende week beter meiden!