Mzc’11 VR3 verliest onnodig van nummer 2 De Fendert VR1. 

Afgelopen zaterdag 11/03 haalden we niet de paarden uit stal voor het jaarlijkse dorpsfeest in Scharendijke, maar haalden we weer netjes de wit/roze ballen uit het ballenhok. Deze dag hadden we De Fendert VR1 op bezoek. Vorige wedstrijd hadden we 2-0 verloren, wat ook onnodig was.
Mzc VR2 en VR1 speelden ook thuis, hierdoor waren er nogal wat miscommunicaties welk team in welke kleedkamer zat. Na dat we dat hadden uitgevogeld en ieder een lekker plekje op de bank had kunnen scoren gingen de kleertjes uit, en de voetbalkleertjes aan.
Na een ietwat langzaam opgang komende warming-up gingen we in onze opstelling klaarstaan.
De opstelling was wat anders dan voorgaande weken. Door een aantal blessures van het lieftallige team Prinsenland van vorige week, zijn onze spits Jaimy van Beveren en onze aanvoerster/laatste vrouw Raquel Rijkers voorlopig uitgeschakeld. Deze wedstrijd hadden we helaas 1-3 verloren.
Onze goalie was Manon vd Sande, als laatste vrouw begon Judith Bruynooge, voor haar stond Ilja Manni. Op de backs begonnen Maxime de Vries en Inga Kloet, de plaatsen op de halfs werden vervuld door Sonja Knoester en Joyce Versteeg, op het middenveld begon Marjolein Verhoek, de buitenspelers waren Esmee Provoost en Michéle de Jonge en de spitspositie werd vervuld door Bianca van der Helm. Op de bank hadden we nog ‘mini-raquel’Luna Xausa, Michelle Brondgeest, Neneth Sy en Kayleigh Bul.
De eerste helft was voornamelijk voor ons. We zagen eigenlijk niet de dames van De Fendert als toen we bij hun op bezoek waren. Het eerste kwartier werd vooral via de rechterkant van het veld gespeeld, veel ballen over de zijlijn en af en toe een leuke kans voor ons. Helaas werden die ‘nog’ niet goed benut door onze buitenspelers en spits. Volgens mij in dit kwartiertje, raakte Judith Bruynooge geblesseerd, voor haar kwam de goed spelende Luna Xausa in het veld. Veel dreiging van De Fendert was er nog niet. Als die er was kwam het gevaar vooral van hun nummer 16, de spits. Zei gaf uitstekende ballen voor haar teamgenoten. Wat hun er verder mee deden, daar hoefden we nog niet erg bang voor te zijn. Onze goalie Manon redde uitstekend. Als er ballen via het middenveld gingen van de tegenstander, werd die 9 van de 10 keer onderschept door Marjolein Verhoek. Na wat heen en weer gevoetbal, soms onnodig wegtrappen van de bal, kwam de bal bij Joyce Versteegd, die gaf de bal aan Esmee Provoost,  zij neemt op snelheid de bal mee, speelt haar tegenstander uit en legt de bal klaar voor de goed meelopende Bianca van der Helm, die hem in 1 keer op goal schoot, 1-0! Na deze 1-0 hadden we de smaak wat meer te pakken. Er volgenden corners en meerdere schoten op goal. Waaronder 1 van Sonja Knoester, er was wat gerommel rondom de 16, Sonja krijgt de bal voor haar voeten en schiet, BAM, op de lat. Jammer, maar de 2-0 hing in de lucht. Helaas was het de 1-1 die onverwachts in de lucht hing.
Ik vertelde toch van de spits die zulke goede ballen gaf aan haar medespeelsters…. Nou, dat deed ze dus weer, aan haar rechtshalf. Op snelheid gaat ze er van door en schiet zonder na te denken. 1-1. Balen. Alsnog waren wij de bovenliggende partij en hadden we nog ruim speeltijd. De inmiddels 2-1 hing nog steeds in de lucht, maar dat werd helaas weer anders, het werd 1-2. Voor deze goal schakelde jammer genoeg Maxime de Vries uit. Sonja Knoester schoof dus een positie terug waardoor Michelle Brondgeest op de linkshalf kwam te staan. Het spel ging verder. Het werd dus 1-2, vlak voor rust, weer via hun snelle rechterkant. Een niet te houden bal voor onze goalie.
In de rust een praatje, dat we dit makkelijk kunnen winnen, als we maar meer gaan voetballen. Niet onnodig de ballen wegtrappen. Er volgden wat wijzigingen; Bianca van der Helm van VR2 ging douchen, nadat ze 1,5 wedstrijd had gevoetbald, Kayleigh Bul nam haar spitsenpositie over, Neneth Sy kwam op de rechtsback, Inga werd daardoor goalie, Manon vd Sande nam de rechtsbuiten plek van Michéle de Jonge over, die even adem ging halen op de bank, Marjolein Verhoek schoof terug naar de voorstopper positie en Esmee Provoost naar de mid-mid. Vorige voorstopper Ilja Manni ging naar de linksback, Sonja Knoester dus weer naar de linkshalf waardoor Michelle Brondgeest op haar vertrouwde plek kon spelen, linksbuiten. Volgen jullie het nog?
De tweede helft was wat rommeliger van beide kanten. Toch was er meer druk van De Fendert waardoor hun soms een kans hadden. Die schoten gingen over, naast, of redde onze goalie Inga Kloet. Op het middenveld ontstonden veel gaten en sloot het niet goed aan. Ook hadden wij nog onze acties maar echte grote kansen ontstonden er op den duur niet meer. Van ons niet en van De Fendert niet. In de laatste 10 minuten werd continu dezelfde vraag aan de scheids gesteld: ‘hoelang nog scheids?’. Coach Erik besloot om in de laatste minuut nog twee dames in te brengen die ons nog even wilde helpen, Anouk Verwest en Nicole, misschien kon 1 van hun nog wat moois bezorgen. Helaas was die ene minuut toch te kort, haha.
De scheids floot na deze minuut af. Helaas voor onze dames. Er had echt wat meer ingezeten en over de hele wedstrijd gezien hadden de 3 punten in Zierikzee moeten blijven. We staan nog wel op de derde plek, al hijgen Zwaluwe en Noad/Vosmeer  wel in onze nek. Aanstaande zaterdag mogen we op bezoek bij Seolto in Zevenbergen. Thuis wonnen we deze wedstrijd met 5-0, maar Seolto heeft wel van De Fendert gewonnen. Dat kan nog een spannende wedstrijd worden. We strijden voor de derde plek!
Tot volgende week!